DIY – hartjes haken

Hallo! Zoals je ziet ga ik je nu verder helpen met het haken! Ik hoop dat je het leuk vindt om te (leren) haken! Veel plezier met het maken van deze hartjes! Als je een vraag hebt, stel hem dan gerust.

Het is vakantie en misschien verveel je je wel. Je vriendinnen zijn op vakantie en jij niet. Of je hebt op vakantie alle spelletjes met je broertje en zusje al gespeeld, en je verveelt je. Geen probleem, deze hartjes zijn leuk en makkelijk om te haken. Pak dus snel je haaknaald en laten we beginnen!

Om deze hartjes te haken is het handig als je eerst dit doorneemt. In dit blogje leert Frouckje je de basissteken van het haken. Deze gaan we ook bij het hartje gebruiken.

hartjes1

Begin met het haken van vier lossen.

hartjes2

Maak deze vier lossen tot een ringetje. Dit doe je door met je haaknaald (waarmee je net de vierde losse gehaakt hebt) in te steken in de eerste losse, en deze te sluiten met een halve vaste. Dit is bijna dezelfde steek als een hele vaste, alleen nu sla je de draad niet meer om de naald als deze uit het gat komt, maar haak je gelijk het lusje op je naald weg.

hartjes3

Als je dit gedaan hebt haak je 3 lossen.

hartjes4

Nu komt het moeilijkste gedeelte. We gaan een dubbelstokje haken. Dit doen we door de draad om de naald te slaan en in te steken in de ring. (Dit gat heb je gemaakt door met een halve vaste de vier lossen tot een ring te sluiten).

hartjes5

Sla de draad weer om de naald, en haal  de naald uit het gat. Je hebt nu drie lusjes om je naald zitten.

hartjes6

Sla de naald weer om de draad en haal hier één lusje doorheen. Je hebt nu nog steeds drie lusjes op je naald.

hartjes7

Sla opnieuw de draad over je naald heen en haal nu twee lusjes hier doorheen.

hartjes8

Je slaat nu nog één keer een lusje om je naald en haalt de twee lusjes hier doorheen. Je dubbelstokje is klaar!

Nu ga je weer verder met je hartje. Je haakt nog een dubbelstokje, nog steeds in het gat van de ring. Als je dit gedaan hebt haak je drie gewone stokjes in de ring. Haak nu 1 losse, en hierna een dubbelstokje in het gat. De helft van je hartje is nu klaar! Als het goed is ziet het er nu zo uit:

hartjes9

Haak nu weer drie stokjes in het gat en nog twee dubbelstokjes. Als laatste haak je drie lossen,

hartjes10

en je sluit het hartje door een halve vaste te maken in het gat van de ring. Je hartje is af!

hartjes11

Veel plezier met het haken, en als je een vraag hebt, stel hem gerust!

hartjes12

Dit hartje is niet mijn eigen patroon, het komt officieel van deze leuke blog. Zij heeft dit patroon helaas wel van haar website afgehaald.

Deze blog werd geschreven door Eline G.