Bloggersmeeting in Amsterdam

Ken jij alle bloggers van Huis van Belle? Zo ja, dan ben jij vast een echte fan van ons. Er zijn er namelijk best veel. Eline heeft in de afgelopen 3 jaar een mooi team om haar heen verzameld. En omdat wij, bloggers en medewerkers van Huis van Belle, elkaar natuurlijk ook niet allemaal persoonlijk kennen is een bloggersdag een uitgelezen kans om kennis te maken met collega-bloggers en elkaar te inspireren. Natuurlijk delen we dat graag met jou!

Bloggersdag in een tweedehands kledingzaak

Een tweedehands kledingzaak waar je voor een prikkie leuke items kan scoren.. bestaat er een betere plek om een team van (jonge)dames te ontvangen? Ik zet jonge met opzet tussen haakjes, want alhoewel er heel wat leuke, jonge bloggers bij Huis van Belle rondlopen, ben ik met mijn 38 jaar als oudste aanwezige toch echt wel een beetje oud. ;-) Maar dat is het leuke aan het Belle-team, we maken er samen iets van met al onze talenten en ervaringen en dan maakt het dus niet uit of je 15, 30 of bijna 40 bent. O ja, en dan liep er ook nog een schattig meisje van 1 rond. Misschien kun je wel raden bij wie zij hoorde?

De winkel waar we samen kwamen heet Second Step en ligt in de Amsterdamse Jordaan, niet heel ver van het Centraal Station. Het is een bijzondere plek. Het hoort bij een organisatie die contacten legt met prostituees die op de Wallen werken. Veel vrouwen doen dat niet vrijwillig en worden gedwongen door hun omstandigheden, mensenhandelaars en pooiers. Ze zijn vaak bang om uit de prostitutie te stappen en gelukkig zijn er organisaties die ze daarbij helpen. Een goede plek dus om te zijn!

Inspiratie en leren van elkaar

Ja, en wat deden we dan zo de hele dag, behalve kleren passen en kopen? Nou, taart eten natuurlijk! Dat hoort erbij. We maakten kennis met elkaar door een leuk spel en Eline vertelde hoe Huis van Belle is ontstaan, hoe het er nu voor staat en over de Bouw mee-actie. En nu ik het daar toch over heb… Bouw jij al mee?

PicMonkey Collage1PicMonkey Collage2

Daarna was er een gave workshop door Wendy die ons kleed- en kleuradvies gaf. Zo vertelde ze over welke basisfiguren er zijn. Vervolgens mochten we van elkaar uitzoeken wie welk figuurtype heeft. Ik ben een appel, maar dat vermoedde ik al… (gekke buik van mij). ;-) Na een broodje kroket, gingen we door met kleuradvies. Gezellig met zijn allen rond de spiegel.

PicMonkey Collage3

PicMonkey Collage4

Naast deze super interessante tutonderdelen, waren er ook nuttige blogworkshops en aan het eind van de middag kregen we nog een een interactieve workshop over communicatie van een heuse psycholoog. Je ziet, we zitten niet stil bij Huis van Belle.

PicMonkey Collage5

Na een gave dag was het heerlijk teruglopen door het mooie en zonnige Amsterdam. Mét een goedgevulde goodiebag met super spulletjes van onder andere Teenz Skin Store, Melkmeisje douchefoams, Odorex Deodorant en ProSet Haarspray!

Helemaal opgeladen om nog meer (te) gekke blogs te schrijven en dankbaar voor zoveel zegen!

Foto’s: Frouckje van der Wal

Deze blog werd geschreven door Frouckje