Supersnelle American chocolate chip cookies

Toen ik dit recept op Pinterest tegenkwam moest ik het gewoon direct uitproberen. Een echte pin-win, want het is een lekker en snel receptje voor twee flinke koeken. Leuk voor als jij en je vriendin zin hebben om snel iets te snoepen te maken. Ik heb het voor jullie naar het Nederlands vertaald en omgerekend naar ons maatsysteem.

Nodig voor twee grote koeken

boodschappenlijstje-keuken

Aan de slag!

Stap 1: Verwarm de oven voor op 175°C

Stap 2: Doe alle ingrediënten behalve de chocolade in een kom en roer het in 30 seconden door elkaar totdat je een deegje hebt zonder klontjes bloem.

Stap 3: Meng 2/3e van de chocolade door het deegje.

Stap 4: Maak twee ballen van het deeg. Leg de ballen op een bakplaat met bakpapier. Druk het deeg plat tot ongeveer 2 cm dikte. Hou er rekening meer dat de koek nog wat groter gaat worden tijdens het bakken.

Stap 5: Strooi de resterende chocolade over de koek.

Stap 6: Bak de koek in 12-14 minuten gaar. Hij moet een beetje chewy blijven, dus laat ‘m er niet te lang instaan. Laat de koeken afkoelen op de bakplaat.

Je kunt voor deze koeken speciale bakvaste chocoladechunks gebruiken. Blokjes chocolade in vieren hakken werkt ook prima! Andere soorten chocolade toevoegen kan natuurlijk ook. (een triple chocolate cookie! *zet de oven alvast weer aan* )

Ik had mijn koeken toch ietsjes te lang in de oven gelaten. Dat is niet heel erg, ze zijn nog steeds heerlijk! Maar chocolate chip koekjes moeten een beetje chewy zijn, net als die van de Hema. Love them!

Handigheidje: 15 g ei is ongeveer 1/3e van een medium ei. Als je alle ingrediënten dus keer drie doet houd je geen ei over. En die extra koeken deel je natuurlijk uit. Kuch.

Joelle

Bron: Cooking Classy