ALLE workshops op de Huis van Belledag bekend

Alle workshops op de Huis van Belledag zijn bekend! Op 10 oktober is het zover! We hebben voor jullie 11 inhoudelijke en 11 creatieve workshops geregeld. Je kiest van allebei eentje uit. Dus in totaal volg je twee workshops. Een creatieve en een inhoudelijke! Als je je nog niet hebt opgegeven voor de Belledag kun je dat hier doen of onderaan deze blog.

Je kunt nu vast kijken welke workshops je leuk vindt en van allebei de workshops een topdrie maken. Op de dag zelf kun je dan snel je keuze maken. Hieronder vind je ALLE workshops. Het is superhandig als je vast bedenkt welke je leuk lijken zodat je op de dag zelf snel kunt kiezen. Meteen nadat je binnen bent op de dag zelf, geef je je op namelijk.

Creatieve workshops

Make-up basics
In deze workshop ga je aan de slag met make-up! Je gaat van Lizzie de basis leren hoe het beste voor je huid te zorgen en je make-up op te brengen op een manier dat het beste bij je ogen en bij je huid past, zoals bijvoorbeeld een mooie oogmake-up. Het wordt een gave workshop waarin je diverse tips krijgt op het gebied van gezichtsverzorging en make-up en vragen kan stellen!

Tekenworkshop
Hi, ik ben Anne Sara en ben illustrator. Misschien ken jij mijn tekeningen wel van de moeder-dochterdag of uit verschillende Belle’s, pas stond er bijvoorbeeld een how-to-draw van mij in. Tijdens de workshop die ik geef leer ik je tekenen! We gaan in makkelijke stapjes leren tekenen, jouw eigen tekenstijl ontdekken en lekker creatief aan de slag. Je kunt na de Belledag hier ook thuis mee door gaan. En natuurlijk niet te vergeten.. je gaat met een leuke goodie naar huis toe!

Stampin’ Up!
In deze workshop ga je met Angele van Stampin Up een mini handtasje van karton maken en daarna nog een kaart of boekenlegger. Je gaat allerlei technieken gebruiken – stansen – stempelen – ponsen en natuurlijk plak je alles ook zelf in elkaar. Klinkt misschien ingewikkeld maar ik weet zeker dat iedereen met 2 leuke projecten die helemaal af zijn naar huis gaat!

Dans
Hou jij van dansen? Ben je niet bang voor een beetje zweet? Wil je nieuwe moves leren? Kom dan naar deze workshop. Je krijgt een stukje choreo aangeleerd van blogster Marianne. De stijl? Streetdance met Dancehall-invloeden. Super leuk en energiek. Maar let op… het tempo ligt hoog.

YfC Theater
Heb jij altijd al een verliefde celebrity willen spelen? Of woedend willen klagen over een roze stekelvarken in je bed? Hou je ervan om lekker gek te doen en je fantasie de vrije loop te laten? Kom dan meedoen met de te gekke workshop improvisatietheater onder leiding van Geertje en Karen, twee oud-trainees van Switch Onderwijsprojecten (onderdeel van Youth for Christ).

Dagboek van een songwriter
Songwriten is tegenwoordig helemaal hip! Eigenlijk is er op dit moment geen tekort aan singer-songwriters. Wel aan pure, eerlijke songteksten. De mooiste liedjes worden geschreven door artiesten die trouw blijven aan zichzelf. Dichtbij. Persoonlijk. En toch een breed publiek kunnen raken met hun boodschap. Dat is de uitdaging. Durf jij samen met Jolinde een bladzijde uit jouw dagboek om te toveren tot een mooie song?

Eljada sieraden maken
Altijd al eens je eigen sieraad willen maken? Dit kan op de Belledag. Eljada zal op deze dag een workshop sieraden maken geven. Maak je eigen sieraad met kleuren, kralen en bedel naar jouw keuze. Eljada heeft een ruim aanbod van verschillende materialen om de sieraden mee te maken. Zo maak je jouw eigen unieke sieraad.

Creatief met Washi Tape
Heb jij zin om creatief aan de slag te gaan? Met Washi Tape kun je op een makkelijke manier leuke creaties maken. Onze washitapequeen Henrike laat je wat handige tips & tricks zien hoe je Washi Tape nog leuker kan maken, waarna je lekker zelf aan de slag mag. Experimenteren, plakken, creëren.  Je hoeft niet creatief te zijn, want knutselen met Washi Tape, dat kan iedereen! Schuif gezellig aan!

Tekstbord maken van stof
Kom je eigen  tekstbord maken bij de workshop van C’est la Vie Gifts! Kies uit verschillende teksten degene die het beste bij jou past en duik daarna tussen alle lappen stof, strikjes, knoopjes en lintjes om je eigen ontwerp te maken! Knip en plak zoveel je maar wilt zodat dit bord een super aandenken wordt aan deze toffe dag!

Bathbombs
Bathbombs, ze laten het badwater bruisen en heerlijk geuren. In deze workshop met Liesbeth leer je om zelf bathbombs te maken. We maken kleine bommetjes. Zo kun je verschillende kleuren en geuren proberen. En natuurlijk neem je ze mee naar huis om ze laten bruisen in je (voeten)bad.

Van oud naar nieuw
Ben je uitgekeken op items uit je slaapkamer? Kan die spiegel of dat saaie dienblad wel een nieuwe look gebruiken? In deze workshop ga je jouw woonaccessoire restylen zodat het een heel nieuwe look krijgt. We gaan aan de slag met (krijt)verf, water en was en maken zo een uniek product wat past in jouw kamer. Daarnaast krijg je ook advies hoe je thuis (verder) aan de slag kunt gaan. Een workshop van Magazine Mint en Nieuw Oud.
Bij deze workshop is het nodig dat je jezelf vooraf aanmeldt en een (woon)accessoire van huis meeneemt om te pimpen. Meld je aan via redactie@magazinemint.nl.

LET OP: Je kiest dus uit het rijtje creatieve workshops hierboven eentje en een workshop uit het rijtje inhoudelijke hieronder. Op de Belledag zelf geef je aan welke workshop. In elke workshop is beperkt plek, dus maak een topdrie, zodat je meerdere keuzes hebt als er al eentje van je keuze vol zit.

Inhoudelijke workshops

Over de streep- Ben jij Mediawijs?
Kan jij je een leven zonder smartphone voorstellen?  Mag je alles wat je toegestuurd krijgt zomaar doorsturen? Begrijpen jouw ouders wél wat er leuk is aan social media? Of hebben ze het alleen maar over wat er mis kan gaan? Aan de hand van het spel ‘over de streep’ praten we met elkaar over dit soort vragen door. Marije van GroeJmee geeft deze workshop en gebruikt daarvoor leuke filmpjes en foto’s.

Empowerment
Je bent een parel in Gods hand, die mag schitteren. Tijdens de workshop empowerment van Naomi gaan we samen met God ontdekken en ervaren wat je kunt, daar gaat kracht vanuit. Het zorgt voor meer zelfvertrouwen, waardoor je betere keuzes kan maken. We gaan leuke en leerzame actieve oefeningen doen, die je helpen om bewust te zijn van je houding, gedachte en gedrag.

Choose to pray
De keuzes van je hart. Daar gaat het vandaag om. Welke keuzes maak jij als het gaat om gebed? Heb je vaste tijden? Is gebed eigenlijk wel belangrijk? Doe je dat alleen of samen? Luistert God wel altijd naar onze gebeden? Over dit soort vragen gaan we in deze workshop met elkaar nadenken. Ook zoeken we naar een manier waarop jij het bidden vol kan houden. Misschien ben je dan wel niet meer te stoppen. Kies jij ervoor om te bidden? Ik hoop en bid :) dat bidden na vandaag de keuze van jouw hart is! Deze workshop wordt gegeven door Lorette van Youth for Christ.

Je eigen verhaal met God
Iedereen heeft zijn eigen verhaal met God. Weet je zeker dat Hij bestaat of geloof je dat Hij er is, maar merk je er weinig van? Waar verlang je naar en wat staat je in de weg om dat te bereiken? Wij gaan met elkaar op avontuur. We gaan op zoek naar waar je heen wilt en hoe je daar kunt komen. We gaan op zoek naar God. Ga jij mee? Mieke geeft deze workshop!

Jezelf zijn = meer dan genoeg
Heb jij er wel eens over nagedacht waar je goed in bent? Of je tevreden bent met hoe je in elkaar zit/ eruit ziet? Of kijk je liever naar anderen die leuker zijn, interessantere hobby’s hebben en gezelligere dingen met vriend(en)innen doen? In deze afwisselende workshop met Geranda ga jij de uitdaging aan om te ontdekken hoe dat werkt bij jezelf en wat God zegt in de Bijbel over ‘jezelf zijn’. Jouw inbreng is erg belangrijk: dan kom je er met nieuwe inzichten en misschien wel nieuwe keuzes vandaan!

Gerechtigheid doe je zo
Voel jij van binnen ook die drang om iets te betekenen voor een ander? Vraag jij je wel eens af: wie ben ik dat ik van waarde ben voor een ander? Geen zorgen! Jouw verlangen is voor God een prima start om je te helpen om te worden wie je bent: een brenger van gerechtigheid, het goede voor ieder mens. Compassion biedt je deze workshop aan.

Sweet dreams
Heerlijk hè, een beetje dagdromen over je toekomst. Hoe ziet je leventje over vijf jaar eruit? Wat wil je worden, wie wil je zijn? Maar wake-up, bij je toekomst uitstippelen, horen keuzes. En dat kan soms een hele uitdaging zijn. We gaan aan de slag met jouw talenten en dromen én je maakt van de bekende CHE-tasjes,  je eigen kussen met jouw sweet dreams! Deze workshop wordt gegeven door de hoofdsponsor van de Belledag: CHE.

Seksualiteit
Kom maar op met al je vragen over verliefdheid, liefde, seks, relaties en meer! Altijd al willen weten wat jongens nu echt leuk vinden? Of hoe dat eigenlijk zit met verliefd zijn? Wil je weten hoe je je hart moet beschermen? Of wil je inspiratie opdoen uit de meest supersexy liefdesbrief ever? Samen met Samuel en Patries denk je na, maak je lijstjes voor de perfecte jongen, oefen je stop zeggen, lees je uit de Bijbel en ontdek je dat God liefde en seks echt geweldig prachtig mooi gemaakt heeft. Maar bovenal is er heel veel ruimte voor al jouw vragen. Samuel is een van de weinige mannen die is toegestaan op deze dag; daarom mag je hem alles vragen wat je altijd al aan een jongen hebt willen vragen :). Patries (oud-blogger van Huis van Belle) neemt de meidenvragen voor haar rekening. Niet eng of spannend maar leuk en tof.

Hoe begin ik mijn eigen blog?
Droom je ervan je eigen blog te beginnen, maar weet je niet precies hoe? Kom naar de workshop ‘Hoe begin ik mijn eigen blog?’! Ik geef je tips over hoe je een goede start kunt maken, over hoe je meer lezers kunt krijgen, en over het maken van foto’s, waar je ook praktisch mee aan de slag gaat. Ook interessant voor de meiden die al een blog hebben! Kom jij ook? Anniek gaat je meenemen!

Hoe lees je de bijbel?
Je wil, of moet, de Bijbel lezen. Maar waarom en hoe? En waar moet je beginnen? Roelien Smit (van het Nederlands Bijbelgenootschap) wil graag met je denken over de vraag waarom je de Bijbel zou lezen, welke vertaling je dan kunt gebruiken en hoe je het kunt volhouden. Een workshop waarin zowel de vraag ‘waarom?’ en de vraag ‘hoe?’ aan de orde komt. Herken je deze vragen ook? Kom dan langs!

(On)bewust in beweging
Fabel of feit: door buikspieroefeningen verdwijnt buikvet. Weet jij het? Wat doet sporten eigenlijk met mijn lichaam en hoe houd ik het vol om te sporten? Samen komen we er achter waarom sporten wel/niet goed is en wat de gevolgen voor je lichaam zijn. We gaan aan de slag met motivatie, samenwerken en (on)bewust bewegen. Ben je klaar voor een combinatie van inhoud en actie met Anne uit ons team? Let’s go!

Lees je bijbel, bid elke dag?
Tijd nemen met God. Hoe doe jij dat? Ben jij tevreden? En hoe pak jij dit aan? Word je er blij van? In deze workshop ontdek je welke manier van tijd met God nemen bij jou past. En krijg je tips hoe je het vol kan houden.
Marian Timmermans was blogger bij Huis van Belle, is auteur van Mind your faith en eigenaar van Young & Holy.

We hebben zoveel zin in de Belledag? Gaan we jou ook zien? Er zijn nog kaartjes, dus als je je nog niet hebt opgegeven: doe het snel!

Knop_geefjeop