Lisa’s cinnamon rolls met maar 3 ingrediënten

Je kent ze misschien wel. Die heerlijk zoete broodjes met kaneel en suiker. Ik praat over cinnamon rolls. Ik heb even rondgekeken en nagedacht hoe je deze heerlijke, zoete lekkernij kan maken. Uiteindelijk kwam ik op dit uit. Je hebt maar drie ingrediënten nodig, makkelijker kan toch niet?

2

Zoals je ziet heb je in principe alleen een blikje croissantdeeg, (bruine) basterdsuiker en kaneel nodig. Zelf wilde ik de cinnamon rolls net wat vrolijker en Belle maken. Als decoratie voegde ik dus wat roze glazuur en parels toe. Mijn parels zijn wel een beetje mijn hoily grail met bakken, want alles wordt gelijk zoveel mooier er van.

3

Extra: snijplank, mes, bakplaat, bakpapier

Bak je cinnamon rolls

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stap 2: Open het blikje croissantdeeg en rol het voorzichtig uit. Croissantdeeg bestaat vaak uit meerdere delen en is uit elkaar te trekken. Duw de geribbelde stukjes een beetje tegen elkaar aan, zodat het deeg echt één geheel wordt.

Stap 3: Strooi een flinke laag kaneel en basterdsuiker op het deeg. Let op dat je de suiker niet te dik doet, want dat gaat het oprollen lastig.

Stap 4: Rol de plak deeg nu stevig op en snijd vervolgens plakjes. Leg de rolletjes op een bakplaat.

Stap 4: Bak de cinnamon rolls 15-20 minuten op 200 graden.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Decoreer je kaneelbroodjes!

Stap 1: Als de broodjes tijden het bakken een beetje aan elkaar zijn gaan plakken, probeer ze dan gelijk nadat ze uit de oven zijn voorzichtig los te snijden van elkaar. Het kan zijn dat sommige broodjes in het midden een beetje om hoog zijn gaan staan als een soort piramide. Nu ze nog warm zijn kun je ze voorzichtig plat drukken. Dat werkt fijner met het glazuur.

Stap 2: Verwarm het glazuur en giet dit in circulerende bewegingen over de broodjes.

Stap 3: Strooi daarna nog wat decoratie over de broodjes en laat ze afkoelen.

Heb jij wel eens cinnamon rolls op? Laat het me weten als je dit gaat maken. Tag @cest.lisa op Instagram zodat ik jouw cinnamon rolls kan bekijken.