3 leuke boeken die binnenkort uitkomen

Foto 1 

De afgelopen weken zag ik heel wat leuke boeken langskomen waarvan ik dacht ‘die moet ik lezen’. Het lijkt langzaamaan meer lenteweer te worden dus je kan eindelijk weer met een boekje in de tuin zitten en van het zonnetje gaan genieten. 

Offline – Diana Leeflang 

Misschien ken je Diana wel van haar YouTube kanaal Disfordazzle. Ze post regelmatig lifestyle en fashion video’s. Ik vind haar altijd heel lekker down to earth en open, ook over de minder leuke kanten van het leven. Ook heeft ze sinds een paar jaar haar eigen stationary collectie die bij Kruidvat wordt verkocht. In principe draait haar hele carrière om online media. Dit boek is dan ook precies het tegenovergestelde. Hoe kun je creatieve en alledaagse offline momentjes creëren? Ze praat over tweedehands kleding kopen, je eigen capsule wardrobe creëren en het leren van een nieuw handschrift. Het boek is heel gevarieerd en prachtig vormgegeven met allerlei vrolijke kleurtjes! Hier kun je een leuke preview zien! 

Het schooltje van Auschwitz – Mario Escobar

Dit boek is gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog. De hoofdpersoon is de Duitse Helene Hanneman wiens Roma-man en -kinderen worden weggevoerd naar concentratiekamp Auschwitz. Ze gaat haar gezin achterna en wordt verpleegster in het kamp van Josef Mengele. Deze arts is bekend om zijn gruwelijke experimenten op de mensen in het kamp en wordt ook wel de doodsengel genoemd. Hanneman richt een schooltje op en vormt een lichtpuntje in de duisternis voor de kinderen in het kamp. Ik denk dat dit best een heftig boek is dus misschien vind jij het niet zo fijn om dit lezen. Ben je toch benieuwd? Lees dit boek dan samen met je ouders of een vriendin en bespreek wat er wordt verteld, zodat je moeilijke dingen uit dit boek beter een plaats kan geven.  

Het huis voor ongewenste meisjes – Joanna Goodman

Het thema is de problematiek in Canadese weeshuizen in de vorige eeuw. De overheid besluit dat psychiatrische instellingen meer subsidie krijgen dan weeshuizen. Als laatste redmiddel worden allerlei weeskinderen afgezet als kinderen met een psychiatrisch probleem, zodat zij op z’n minst een vorm van zorg krijgen. Dit heeft natuurlijk afschuwelijke gevolgen voor deze kinderen. Ik vond het thema wel heel uniek. De beschrijving klonk heel interessant en ik ben dan ook benieuwd of het boek de verwachtingen kan waarmaken. 

Alle drie deze boeken zijn totaal verschillend, maar ik hoop deze binnenkort allemaal een keer te kopen. Ben jij al overtuigd? Al deze boeken zijn nu al te pre-orderen bij Bol.com! 

Ga jij één van deze boeken lezen?