Huis van Belle bestaat 5 jaar!

Wow, is het echt alweer vijf jaar geleden dat we vol spanning de website online deden en afwachtten wat er gebeurde? Het klinkt eigenlijk nog best wel kort, het zou voor mijn gevoel ook tien jaar kunnen zijn! Vandaag neem ik je mee naar het allereerste begin en vertel ik je waar we dankbaar voor zijn.

Hoe het allemaal begon:

Na mijn studie werkte ik in het meidenwerk voor  Youth for Christ. Ik zette een meidenhuis op in een oud pand dat we met hulp van Ikea mooi pimpten. Meiden konden binnenlopen in dat huis en leuke activiteiten doen en met de medewerkers kletsen. Ik merkte daar dat meiden enorme behoefte hebben om verhalen van anderen te horen. Het is ook de reden waarom wij meiden en vrouwen tijdschriften lezen: we vinden het heerlijk om te zien hoe anderen hun leven inrichten en spiegelen onszelf daaraan: Hoe doe ik het? Wat is normaal? Om die reden had ik al tijdens mijn studie de droom een eigen tijdschrift te beginnen. Ik ontwikkelde in dat meidenhuis het plan voor een online meidenhuis. Hoe tof zou het zijn om alle meiden van Nederland te bereiken en een veilige plek te geven?

Ik had zelf ook graag zo’n plek gehad toen ik veertien was…

Ik diende het plan in bij mijn werkgever maar die vond het te ambitieus. Na een tijd bidden en praten met mensen, bleek ik de juiste mensen om het te gaan maken eigenlijk al om me heen te hebben: een vormgever (Ruth, die je in het begin ook tegen bent gekomen) en een online marketingbureau dat het kon bouwen! Ik besloot het gewoon te gaan doen en mailde een aantal toffe meiden of ze wilden schrijven voor de website.

Op 27 februari 2012 zaten we ‘s ochtends vol spanning achter de computer. De website was live en we stuurden persberichten naar media. De hele dag stond de teller aan waarop we konden zien hoeveel mensen er online waren. Groot Nieuws Radio belde. Het ND schreef erover… We werden opgepikt! Een dag vol adrenaline en een heerlijke start!

Roze kaartjes

Ik liet van mijn eigen geld 10.000 roze kaartjes drukken met daarop huisvanbelle.nl en wat je er kon vinden. Dat was onze enige reclame. Omdat we totaal geen geld hadden, ging ik op de EO Jongerendag op het station in Arnhem staan en deelde de roze flyertjes uit. Ook deden we veel ruilhandeltjes: we schreven gratis blogs voor andere sites bijvoorbeeld.

Al snel werd het werk voor de website teveel voor mij alleen en kwam er een team. Eerst zaten we met zijn drieën op kantoor en al snel werden het er steeds meer. Inmiddels zijn het dertien meiden die wekelijks voor Huis van Belle werken.

Dit is het begin geweest van een prachtig avontuur, vaak voelde het als een rollercoaster waarin we zaten. We grepen alle kansen en deden alles zelf. Dat heeft ons superveel mooie dingen gebracht die ik hieronder met je deel.

Hoogtepunten

Al vrij snel na de start wonnen we een prijs: De Webfish Award voor beste christelijke website. De hele uitreiking stelde niets voor maar omdat de hele zaal aan het twitteren was, leek het heel wat. En het was gewoon onwijs tof om mee te maken en stiekem toch ook wel een erkenning.

Toen we op 18.000 bezoekers per maand zaten, besloot ik te gaan praten met een uitgever. Niet lang daarna werd Belle geboren, een eigen tijdschrift! We hebben met een heel team op de EO Jongerendag lintjes staan strikken om heel veel polsjes. Zoveel dat we er kloven van op onze handen hadden. Maar we hadden meiden gestrikt voor Belle!

Een jaar later kregen we onze eigen tent op de EOJD en dat vonden we zo tof. Zoveel meiden die langskwamen, gewoon een echte eigen plek op de EOJD!

Alle jubilea die we vierden waren eigenlijk superleuk. We zijn er bij Huis van Belle heel goed in om te vieren en elk jaar hebben we ons bestaan uitbundig gevierd.

De eerste Huis van Belledag was echt een feest, zoveel meiden bij elkaar!

Daaraan vooraf ging de eerste tourreeks en daar hebben we ook enorm van genoten. Zo leuk om jullie in het echt te zien!

De eerste moederdochterdag was ook echt heel gezellig en geslaagd!

En de tweede tour was ook heel erg tof.

Pff en wat dacht je van de allereerste schoolagenda, het allereerste boekje, al meer dan 14 belles, de nieuwe site, een webshop, een pop-upshop (nu open in Barneveld!), de preweddingparty, allerlei toffe samenwerkingen…

Maar het allerbelangrijkste: Meiden die zeggen dat ze minder onzeker zijn geworden. Mooie verhalen van meiden die vertellen dat ze met hun verhaal naar een mentor zijn gestapt. Die als ze gevoelens hebben dat ze dood willen, naar de website komen om wat positiviteit te halen. Die vol vertrouwen aan een studie begonnen omdat ze weten dat ze geliefd zijn. Daar doen we het voor en dit soort verhalen maakt mijn hart elke keer weer warm. 

Dieptepunten

En natuurlijk gingen er ook dingen mis. Zoals die keer dat alle foto’s voor Belle mislukt waren en we op het nippertje op zoek moesten naar andere foto’s voor de cover. Of dat we op de Belledag al tientallen bekertjes limo hadden aangemaakt met water uit het scheikundelokaal dat helemaal geen drinkwater was… We hebben soms ook flink moeten doorbijten en vechten om abonnees voor Belle te werven en om ons hoofd financieel boven water te houden. Dat blijft nog steeds een uitdaging. Huis van Belle kan nog steeds niet helemaal zonder steun van anderen.

Thank you Lord!

Maar we zijn intens dankbaar voor wat ons deze vijf jaar gegeven is. We hebben het echt samen met God gedaan, Hij zei tegen ons: Als de Heer Zijn Huis niet bouwt, zwoegen de bouwers tevergeefs. En zo proberen we achter Hem aan te lopen bij alles wat we doen (en lopen we stiekem ook weleens een beetje voor Hem uit). We hebben jullie mogen ontmoeten en helpen nadenken over jezelf en dat vinden we echt fantastisch! Dus dankjewel. Dankjewel dat je naar onze site komt, ons tijdschrift leest of de Belledag bezoekt. We love you!

En om dit te vieren, vind je komende week superveel leuke winacties. Houd de site en onze social media in de gaten!