4 toffe steden om in de kerstvakantie heen te gaan

De kerstvakantie is in zicht! Een tijd om het mooie feest van Jezus’ geboorte te vieren, veel aandacht te geven aan vrienden en familie en… om op avonturenpad te gaan!

Naast het vieren van Kerst, gezellige avondjes vol spelletjes en lekkers en het uitrusten van de afgelopen periode, vind ik het ook altijd ontzettend leuk om in de kerstvakantie een mini stedentripje te maken. Niet per se een heel weekend, gewoon een dagje is al genoeg.

In december zijn er een hoop steden te vinden die helemaal in kerstsferen zijn, vol met lichtjes, ijsbanen en kraampjes. Die sfeer, die vind ik zo fijn! Lekker door de stad struinen, warme chocolademelk drinken met een appelbol erbij, winkeltjes kijken, misschien zelfs een rondje schaatsen…

De onderstaande steden zijn heel leuk om rondom de kerstperiode een dagje naartoe te gaan! Als je de kerstmarkten nog mee wilt maken, dan moet je vaak iets vóór kerst naar deze plekken afreizen. Dat is dus voor de kerstvakantie. Maar ook in de kerstvakantie zelf zijn deze steden erg leuk!

1. Maastricht

Maastricht is een mooie, oude stad met grote pleinen, kerken en leuke winkeltjes. Een onwijs leuke plek om een dagje naar toe te gaan, en in de kerstvakantie is het er nóg gezelliger! Tot en met 1 januari vindt je er op het Vrijthof een grote kerstmarkt, een schaatsbaan en een reuzenrad.

Ik ben er zelf 3 jaar geleden geweest in de kerstvakantie, en dat is me heel goed bevallen. Druk is het er wel, het is een bekende stad om naartoe te gaan in de Kerstvakantie. Maar dat maakt het juist ook wel weer gezellig!

2. Delft

Delft is zo’n leuk stadje! Een paar weken geleden kwam ik er voor het eerst en ik keek mijn ogen uit. Het centrum staat vol met oude huisjes, die een enorm hoog schattigheidsgehalte hebben en heel fotogeniek zijn.  Ook zijn er veel leuke eettentjes te vinden.

Op 12 december gaan in Delft de ‘donkere dagen’ van start. Dit is een periode van 12 december tot en met begin januari waarin allerlei evenementen gepland staan, in winterse sferen. De lichtjesavond op 12 december is de start van de donkere dagen en schijnt heel gezellig te zijn! Delft is niet zo’n grote stad, je hebt alles wel wat sneller gezien dan in de overige steden in dit rijtje. Maar voor een dagje is het perfect!

3. Antwerpen

Zin om een stukje verder weg te gaan? Kijk dan eens naar Antwerpen! Een grote stad net over de grens in België. Je kan er makkelijk komen met het openbaar vervoer, maar ook met de auto rijd je er in een paar uurtjes naartoe.

Rondom Kerst is Antwerpen helemaal in de kerstsferen. In de oude binnenstad is een kerstmarkt te vinden, een schaatsbaan en meer activiteiten. Maar ook als Kerst voorbij is, blijft Antwerpen een hele toffe stad. Het is groot, er staan mooie gebouwen en er zijn een hoop leuke winkels.

Nog een tipje: als je in Antwerpen bent, bekijk dan ook vooral eens het centraal treinstation daar. Die is ontzettend mooi!

4. Keulen

Duitsland is een van de landen in Europa waar Kerst op de meest spectaculaire manier gevierd wordt. Keulen verandert in de wintermaanden dan ook in een klein sprookje. De stad wordt versierd met honderden lichtjes, er komt een grote kerstmarkt en er is van alles te doen. Ook vind je er mooie oude gebouwen, zoals de Dom midden in het centrum. Een toffe stad!

Keulen is goed bereikbaar, vanuit Utrecht is het 2 uur en 40 minuten rijden.

Heb jij al plannen voor in de kerstvakantie? Ga je vooral thuis lekker relaxen of ga je ook nog ergens heen?

Liefs Anniek

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!