‘Als jij gaat geven, ga Ik dat ook doen’

Vorig jaar, tijdens tienerevent Like Jesus, maakte Elianne de Busschere iets bijzonders mee. Laat je inspireren door haar verhaal. 

Als God wilde dat ik naar Afrika zou gaan, zou het gebeuren.

Afgelopen keer was ik weer bij Like Jesus, net als voorgaande jaren. Ik had me twee maanden daarvoor opgegeven voor een bouwproject van World Servants, waarmee we in Ghana lerarenwoningen naast een nieuwe school gaan bouwen. Dit verlangen leefde al jaren in mijn hart: naar Afrika gaan om kinderen te helpen. Jouw preek over het feit dat Gods plan met je leven begint bij het hartsverlangen dat Hij in je heeft gelegd, had me aan het denken gezet. Een half jaar later heb ik me dus ingeschreven.

God heeft toen al deuren open gezet. In eerste instantie was het niet mogelijk om met de reis die ik wilde mee te gaan, want de Rome-reis van school stond de week daarvoor gepland. In de zomervakantie zag ik toen een filmpje van je, waarin je tijdens je stille tijd een tekst tegenkwam die je wilde delen. Ik weet niet waarom je het gevoel had dat je dat moest doen, maar dankjewel, want het was in ieder geval voor mij: ‘Leg je leven in de handen van de Heer, vertrouw op Hem, Hij zal dit voor je doen.’ God sprak door jouw filmpje tot mij en het gaf me rust en vertrouwen. Als God wilde dat ik naar Afrika zou gaan, zou het gebeuren.

Na de vakantie was er een gerucht dat de Rome-reis verplaatst zou worden, wat voor het eerst in jaren zou zijn, bij hoge uitzondering. Ik zei: ‘God, als de reis wordt verplaatst, dan geef ik me direct op voor Afrika.’ En jawel, een week later gaf ik me op. God is te vertrouwen! Voor het project had ik minimaal € 2400,- nodig.

Er was nog maar één dag voorbij en ik had mijn gedoneerde geld al terug!

Tijdens Like Jesus zat ik op de € 250,-. Ik had dus nog even te gaan. Op een gegeven moment kwam jij op het podium om de collecte aan te kondigen. Het was voor jullie organisatie. Het eerste wat ik dacht was: ‘Ik sla even over. Ik moet zelf ook heel veel geld ophalen en dat gaat ook naar Afrika’. Gelijk daarna zei een stem in mijn hoofd: ‘Als jij gaat geven, ga Ik dat ook doen.’ Nou, die was duidelijk, dus ik heb toen een bedrag gedoneerd.

De dag daarna vertelde ik aan mijn vriendinnen, die ook mee waren, wat er was gebeurd. Eén van hen vertelde mij vervolgens dat ze al het hele weekend het op haar hart had om mij te sponsoren, omdat ze het zo ontzettend gaaf vond. Ze nam haar portemonnee, pakte het bedrag eruit wat ik die dag ervoor had gedoneerd, en gaf het aan mij. Er was nog maar één dag voorbij en ik had mijn gedoneerde geld al terug! En dat was nog maar het begin.

Nu ben ik drie maanden verder en ben ik al over het minimale bedrag heen. Ik had mijn grote plannen voor acties voor in het voorjaar bewaard, na de ‘dure maanden’. Wat bleek: het geld stroomde gewoon binnen. Bij elke donatie stond ik weer versteld. Ik vind het fantastisch zoals God te werk gaat. En ook ik houd in mijn achterhoofd: wat God voor hem (jou) wil doen, wil Hij ook voor mij doen ;)

Gods zegen,

Groetjes  Elianne

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Elianne? Kom dan ook naar Like Jesus. Dit jaar wordt het 5-jarig bestaan van het evenement gevierd, met o.a. LZ7 & Lindz West, David de Vos en de Teenzoneband. Check hier voor meer info & opgave. Huis van Belle is die dag ook aanwezig met een mooie stek, en bij ons vindt je natuurlijk de leukste producten voor meiden en kan je gezellig komen kletsen!

Deze blog schreven we in samenwerking met Go and Tell, de organisatie die Like Jesus organiseert.

Ben jij al lid van onze club? Als clublid krijg je 6 keer per jaar de Belle op de mat, dit mooie welkomstpakket, toegang tot het forum en exclusieve korting op onze evenementen. Dat wil jij toch ook?