BBBB Basics – Praten over seks

Pens, Perms, Nenis… Ik zag pas een stukje van een televisieserie waarin de hoofdpersoon het woord penis niet uit durfde te spreken. Ze maakte er van alles van, behalve het woord penis. Ik heb er hard om gelachen, tegelijkertijd is het herkenbaar.

Praten over seks is best moeilijk. Ik merk het ook in het schrijven van de blogs. Ik word er wel eens onzeker van, wat zullen de meiden ervan denken? En ook, wat zullen de mensen denken die mij kennen en dit lezen? Het is zo persoonlijk en intiem. Het komt gewoon heel dichtbij!

Praten met je lover

Waarom zou je praten over seksualiteit? Het beste antwoord dat ik daarop heb is: Omdat het er (nog) beter van wordt! Het is een fabeltje dat je lover wel weet hoe je ergens over denkt. Je moet het gewoon vertellen.

Toen mijn man en ik een tijdje verkering hadden hebben we de regel ingesteld dat we over alles wat we deden moesten praten. In het begin vonden we dat heel lastig. Op de een of andere manier was het voor ons makkelijker om de grens te verleggen, dan om te praten over het verleggen van de grens. BBBB Basics heet deze blog. Het is goed om de woorden in de mond te leren nemen. Borsten, Buik, Benen, Billen. En, als je daar klaar voor bent, ook: vagina, vulva, penis, etc.

Praten met je vriendinnen

Het is goed om ook met vriendinnen te praten over seksualiteit. Dingen die je onzeker maken of waar je vragen over hebt bijvoorbeeld. Het is fijn om dat te kunnen delen en om van elkaar te leren.

Tips:

  • Heb je een relatie? Koop een goed boek over seks. Neem geregeld tijd om elkaar eruit voor te lezen en praat over wat je leest. Bijvoorbeeld: Liefde voor twee, van Ed en Gaye Wheat. Of: Geloven in seks, van Tiemen Westerduin en Ilonka Terlouw.
  • Heb je nog geen relatie? Ook dan is het goed om je vragen serieus te nemen en te praten met je vriendinnen over seks. Bovenstaande boeken kan je dan ook prima lezen.

Ken jij een goed boek over seks? Post hieronder welke je gelezen hebt en wat je ervan vond!

Deze blog werd geschreven door Daniëlle.