Better Together – Girlsnights – Belle on Tour!

De komende tijd schreeuwen we het nog net niet van de daken: wij zijn Better together! En daarom gaan we op tour door Nederland met super toffe Girlsnights met als thema Better Together. (Jij hebt je al opgegeven, toch?!) Zo niet, check dan eerst nog even de blog, want we komen in april naar JOU toe met te gekke girlsnights!

Dat het leven Better Together is, dat wist jij vast al. Je kunt de mooiste dingen alleen beleven, maar als je het met niemand kan delen, is dat jammer. Natuurlijk is er niks mis met alleen zijn; dat is zo af en toe juist fijn. Toch zijn er dingen die je beter samen kunt beleven. Wist je dat dit ook zo werkt met food?

Neem nou een aardbei. Een aardbei is heerlijk (vind ik), maar met suiker is hij echt Better Together. Cola met een schijfje citroen of vlees met appelmoes… mmm. Sommige smaken combineren gewoon goed. Maar smaken verschillen ook. In Japan eet je KitKat’s met maïs, ijs met paardenvlees of zeewier Pringles. Daar moet ik dan weer niet aan denken.

Je eigen smaaktoppers

In Nederland hebben wij van die eigen smaaktoppers. Twee ingrediënten die je vaak samen ziet. De meloen met rauwe ham is er zo één. Wedden dat jij hen deze zomer weer tegenkomt op een bbq-feestje?! Waarom is dat? Simpel. Het zoute van de ham en het zoete van de meloen brengen samen iets geweldigs teweeg in je mond. Niet dat die meloen in zijn eentje niet lekker is, maar die ham maakt het net even spannender. Twee ingrediënten halen het zoete/ zoute/ zure in de ander naar boven;  gegarandeerd intensere smaak dus. Of ze zorgen voor twee keer dezelfde smaak – dubbel zoet.  Jammie!

Try @home

Ga zelf aan de slag met deze eet-combinatie-test and be suprised. Kijk in de koelkast of de keukenkastjes wat je nog hebt of haal wat dingen bij de supermarkt. Maak de combinaties die hieronder staan, proef en check wat jij ervan vindt:

0 Better Together

0 Better Alone

0 Better Never

Aardbei & Balsamico azijn: sprenkel een paar druppels over een schaaltje gesneden aardbeien.

Chocolade & Zeezout : smelt melkchocola, voeg wat zoutflakes toe, giet ze in vorm, laat afkoelen.

Banaan & Kokos: wentel plakjes banaan door kokos, rijg ze op een prikker.

Italiaanse kaas & paar blaadjes basilicum: snijd blokjes kaas en prik er twee blaadjes basilicum op.

Witte chocolade & framboos : Stop een framboos samen met de chocolade in je mond.

Druif & kaas: blokjes kaas, druif erop prikken en eten maar!

Speculaas & koffie : doe je speculaasje even snel in de koffie en proef.

Wat vind jij een geweldige combinatie?

Deze blog werd geschreven door Liesbeth