Goedkoop en duurzaam shoppen in Amsterdam

Geschreven door Melissa Nijland

De herfst is weer in aantocht. En dat betekent voor veel meiden: shoppen voor een nieuwe garderobe! Je kan dan natuurlijk naar de fast fashion winkelketens als H&M en Primark gaan. Maar een andere en veel leukere optie is de IJ-hallen rommelmarkt in Amsterdam. Ga samen met je vriendinnen op pad en scoor de leukste koopjes!

Fijne koopjes

Eén weekend in de maand wordt de IJ-hallen markt georganiseerd. Europa’s grootste rommelmarkt, met ruim 500 tot 700 kramen. De ideale plek om de leukste schoenen, (vintage) outfits, accessoires en vele andere spulletjes  bij elkaar te shoppen voor maar een paar euro.

Hoe kom ik daar?

De IJ-hallen zijn makkelijk te bereiken met openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam centraal station loop je zo richting de boot. Een leuk pluspunt: dit boottochtje is gratis en je kan direct even lekker uitwaaien. Na een kwartiertje varen kan het speuren en shoppen beginnen.

Recycle!

Eenmaal thuisgekomen met een tas vol leuke en nieuwe aankopen? Maar uitgekeken op je oude kleding? Of puilt je eigen kledingkast uit? Gooi het dan niet weg. Maar doneer het aan de kringloop, een goed doel of organiseer een kledingruilparty met je vriendinnen. Zo wordt je goede kleding niet weggegooid, maar maak je er een ander blij mee.

Enkele tips:

  • Neem genoeg contant geld mee, op de markt kan je namelijk niet pinnen.
  • Check even of dat leuke shirtje of jeans geen knoopje mist, een scheurtje heeft, of afgesleten is.
  • Vind je iets te duur? Dan kan je altijd proberen er wat geld af te praten! Proberen kan altijd.
  • In de herfst en winter wordt de markt binnen gehouden. Trek warme kleding aan, want het is dan best koud binnen!

Kijk op de site van de IJ-hallen voor meer info, openingstijden en wanneer de volgende markten zijn.

Ben jij wel eens op de IJ-Hallen markt geweest? Of heb je nog tips om op een andere manier duurzaam kleren te kopen?

Photo by Becca McHaffie on Unsplash