Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen

Het is jammer dat we deze dagen niet naar buiten kunnen om leuke dingen te doen. Misschien had je wel je verjaardag gepland, zou je uit eten gaan met je gezin of had je een lunchdate gepland met je beste vriendin. Helaas kunnen deze dingen allemaal niet meer. Maar nu je waarschijnlijk wel wat tijd over hebt en je je misschien wel verveelt, kun je ook het feestje naar binnen halen! Want hoewel het coronavirus veel plannen in de war schopt, zijn er nog genoeg mooie dingen om te vieren. Geluk zit hem in de kleine dingen. Soms is het nodig om een feestje te vieren zonder grote redenen.

Thuis uit eten

Dus zou je eigenlijk een lunchdate hebben met je vriendin? Maak een lekkere lunch voor jezelf en bel je vriendin om met haar bij te kletsen. Ideeën voor lunchrecepten werden al gedeeld in deze blog. Of heb je een hele zaterdag vrij en heb je geen inspiratie meer voor leuke dingen om te doen? Tover jezelf om tot keukenprinses en ga aan de slag om een lekkere maaltijd voor jezelf en je gezin te koken. Je hoeft niet uit eten te gaan om een gezellig diner te hebben. Bereid je gezin voor dat jullie vanavond thuis uit eten gaan en dat ze zich daar op moeten kleden, stel een menukaart op, maak naamplaatjes voor je gezin, haal de ingrediënten in huis die je nodig hebt en ga aan de slag in de keuken!

Samen

Natuurlijk kun je dit ook samen doen. Als je klaar bent met koken kun je de tafel mooi dekken en is het net of jullie in een echt restaurant zitten. Maak een lekker soepje vooraf, bijvoorbeeld deze pompoensoep, een heerlijke lasagne als hoofdgerecht (zie hier voor inspiratie) en haal een bak ijs in huis voor het nagerecht en je hebt een lekker driegangenmenu op tafel. Zo haal je het feestje in huis en heb je een gezellige avond met je gezin. En het voordeel, je kunt het zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt.

Recept worteltaart

Ben je niet zo van het koken, maar vind je bakken wel heel leuk? Maak dan een lekkere taart of bak overheerlijke koekjes. Heb je bijvoorbeeld wel eens worteltjestaart gehad? Met dit recept bak je de lekkerste worteltjestaart die er is:

Benodigdheden:                                                                             Voor de crème:

300 gram bloem                                                                             100 gram monchou

1 eetlepel kaneel                                                                            60 gram boter

1 zakje bakpoeder                                                                         1 zakje vanillesuiker

2 theelepels zout                                                                            200 gram poedersuiker

5 eieren                                                                                              1 eetlepel geraspte citroenschil

320 gram basterdsuiker

6 geraspte bospeentjes (ca. 250 gram)

3,5 dl maïs- of zonnebloemolie

10 halve walnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180oC. Beboter een springvorm van 24 cm doorsnede. Meng bloem, kaneel, bakpoeder en zout in een kom.

Klop eieren en suiker tot een luchtige gele massa. Voeg wortel en olie toe en mix 3 minuten. Roer het bloemmengsel erdoor. Stort het beslag in de springvorm en bak de cake in 50 minuten tot 1 uur gaar. Steek tegen het eind van de baktijd een breinaald in de taart. Komt hij er vrijwel droog uit, dan is hij gaar. Laat hem een kwartier rusten, snijd hem dan los en stort de taart. Laat hem helemaal afkoelen.

Meng monchou, boter, citroenrasp, zout, vanillesuiker en poedersuiker tot een gladde crème en besmeer hiermee eerst de zijkanten en dan de bovenkant van de taart. Garneer met walnoten.

Photo by Adi Goldstein on Unsplash