Het studiekeuzeverhaal van Jaël

Welke studie kiest Jaël? Met tips voor jou!

Jaël Romijn is 17 jaar en zit in het eerste jaar van de studie Human Resource Management (HRM). In deze blog vertelt ze over haar studiekeuze en hoe ze het studeren nu vindt.

Hoe heb je je studiekeuze gemaakt?

“Ik heb veel open dagen bezocht en ben naar de studieavonden op mijn middelbare school geweest. In havo 4 zei een familielid tegen mij: ‘Misschien is HRM wel wat voor jou’. Dat bleek een hele goede inschatting, want het past echt heel goed bij mij. Ik ben toen bij de open dag van HRM gaan kijken en ik vond het gelijk heel interessant. Ik heb ook een online gesprek gehad met een HRM-student, daaraan heb ik al mijn vragen gesteld. Tijdens de open dag merkte ik dat ik de CHE een hele gezellig school vind, er hing een fijne sfeer en er waren gemotiveerde docenten. Ook heb ik bewust met studenten gepraat, door hen weet je het beste hoe een studie echt is.”

“Op de Open Dag merkte ik dat de CHE een hele gezellige school is.”

Praten helpt

 “Ik heb er veel met mijn ouders over gepraat. Daarnaast heb ik gezocht naar mensen die HRM deden, bijvoorbeeld uit de kerk. Zij konden mij vertellen hoe het studeren is, hoe de stages zijn en hoe je dag er bijvoorbeeld uitziet.”

Human Resource Management (HRM): leuk?!

 “Het is echt wat ik had verwacht, een goede balans tussen theorie en praktijk. De studie is heel breed, maar daardoor leer je goed wat bij je past. De thema’s die gericht zijn op mensen in een bedrijf, vind ik het meest interessant. Bijvoorbeeld: hoe houd je de werknemers geestelijk en lichamelijk gezond, zodat ze goed hun werk kunnen en willen doen.”

Studiegenoten

“Je brengt best veel tijd met elkaar door, maar ik zit in een hele leuke klas, dus dat is niet erg. Je moet veel samenwerken, dat is af en toe lastig omdat we heel verschillend zijn. Maar dat maakt het ook leerzaam, je leert dingen over jezelf die je nog niet wist.”

Nieuwsgierig en enthousiast

 “Als je graag met mensen wilt werken in een zakelijke omgeving en oplossingsgericht en nieuwsgierig bent, dan is deze studie echt iets voor jou. En als je enthousiast wordt van elke dag met mensen bezig zijn en iets voor hen wilt betekenen.”

Studiekeuzetip van Jaël:

Bezoek vooral open dagen en meeloopdagen. Probeer in contact te komen met mensen die de studie doen die je aanspreekt. Je hebt het meest aan hun verhalen en zij kunnen je vertellen hoe de studie echt is. Ook is het belangrijk op je gevoel af te gaan, word je enthousiast van de studie die je wilt gaan doen? Bij mij hielp dat heel erg!

Meer weten? Kijk dan op che.nl/hrm.

#studiekeuze #che #advertorial