Jij bent heel veel waard!

Misschien ken je wel een groepje waar je heel graag bij zou willen horen. En dat is helemaal niet zo gek. God heeft ons gemaakt om een relatie met andere mensen te hebben. Hij liet Adam niet alleen, maar gaf hem Eva, zodat ze samen waren. En ook in Prediker staat dat het beter is om samen te zijn.

Je kunt maar beter met z’n tweeën zijn dan alleen. Want samen bereik je meer dan in je eentje. Als één van beiden valt, dan helpt de ander hem weer overeind. Maar als je alleen bent, kan niemand je overeind helpen. – Prediker 4:9

Vriendschappen zijn dus goed. Maar blijf wel jezelf in zo’n vriendschap. Ga niet jezelf veranderen om ergens bij te mogen horen. Jij bent goed, precies zoals je bent. God heeft jou zo gemaakt en Hij maakt geen rommel! Jij bent waardevol zoals je bent en daar hoeft niks aan te veranderen!

Israël, jij bent heel belangrijk voor mij, je bent heel veel waard. Ik houd zo veel van je! – Jesaja 43:4

Als ze wel willen dat jij verandert, dan zijn ze jouw vriendschap niet waard!

Wat ze je ook vertellen, jij bent meer waard dan goud!
Gold – Britt Nicole

Weetje

Nu denk je misschien: die tekst uit Jesaja is bedoeld voor het volk van Israël, voor je Joden, en niet voor mij. In eerste instantie was dat ook zo. Maar door de komst van Jezus, behoren ook wij tot het volk van God.

Vroeger kenden jullie Christus niet, en jullie hoorden ook niet bij het volk van Israël. Dus de beloftes van God aan Israël waren niet voor jullie ….. Maar nu geloven jullie in Jezus Christus. Nu horen jullie bij Gods volk, doordat Christus voor jullie gestorven is. Christus heeft vrede gebracht tussen Joden en niet-Joden. Hij heeft één volk van ons gemaakt. –  Efeziërs 2:12-15

Vragen

  1. Heb jij een goede vriendin of een paar goede vriendinnen?
  2. Heb je het idee dat je jezelf bij haar/hen mag zijn, of moet je je anders voordoen dan je eigenlijk bent?
  3. Geloof je dat jij heel waardevol bent?

Aan de slag nu! Download DIY 3!

Tip

Met verf kun je leuk een gekleurde ondergrond maken voor je pagina. Daar kun je dan bijvoorbeeld een foto opplakken van jezelf of van je vriendin(nen). Let er wel op dat de verf goed droog is voordat je eroverheen gaat schrijven, anders gaat je pen kapot. Probeer de verf ook eens met iets anders op je papier te smeren, dan met een kwast. Bijvoorbeeld met je vingers of een oude (cadeau)pas. Je kunt ook een patroontje maken door bijvoorbeeld wattenstaafjes of de achterkant van een satéprikker in de verf te dopen en er daarna mee op het papier te ‘stempelen’.

Dit artikel werd geschreven door Anouschka Vreugdenhil