Neem je ouders mee naar de Huis van Belledag!

(Laat deze blog even aan je ouders lezen… 😉)

Dit is misschien niet het eerste dat bij je op zal komen. Je ouders meenemen naar de Huis van Belle-dag? Als je al eerder bent geweest weet je hoe dat gaat. In het begin zijn er veel ouders (eh vooral moeders) die het heel leuk vinden om even rond te kijken hoe het er allemaal uitziet. Even kijken bij de standjes, even gluren in de grote zaal… Maar rond 10:00 uur moeten ze toch maken dat ze wegkomen. Dan barst het programma los en dat is ècht ècht ècht alleen voor tienermeiden.

Gelukkig is er ook…

Een gratis programma voor ouders en jeugdleiders! Handig, want dan kun jij lekker meerijden en je ouders hebben ook een leuke dag. In de ochtend, tussen 10.00 en 13.00 uur organiseren we een speciaal programma voor ouders en jeugdleiders. Wat gaan we dan doen? Het is een interessant en interactief programma, waar Alpha Nederland vooral ingaat over de waarden die ouders na willen laten en hoe je dat in je gezin vertaalt. Ook er is een korte College Tour met oud-studenten van de CHE. Maar dat is niet alles, we gaan ook zelf aan de slag. Hoe kun je omgaan met gedoe in de wereld dat op je afkomt? Hoe kun je dan nog blij zijn? En wat kunnen ouders en jeugdleiders dan voor tienermeiden betekenen? Daar gaan we samen over nadenken. Na het programma kunnen ouders en jeugdleiders lekker in de middag genieten van Ede (lees verderop hoe…) terwijl jij nog volop on the move bent bij het middagprogramma van de Belle-dag.

Meer weten & opgeven? Klik hier voor meer info en om je aan te melden!

Lunchen, shoppen en koffietentjes

Na het ouderprogramma kun je van alles beleven in Ede en omgeving. Er zitten bijvoorbeeld in het centrum van Ede leuke winkeltjes, koffietentjes en lunchrooms. Voor een gezellige en lekkere lunch kun je terecht bij de Jonge Dame. Een koffie- en lunchtentje met een huiskamersfeer en zelfgebakken taarten. Ook zijn Effe Anders, Bagels and Beans, Koffie & Koffie en Rode Peper & Basilicum aanraders!

Om te shoppen kun je naar meerdere grote winkelketens, maar ook naar naar de Dodici, Le Ballon, Bonita, Apriori, Promiss enz. ‘Bij mij’ is een winkel met een mix van kleding, interieurspulletjes en een lekker bakje koffie.

Voor leuke tweedehands kleding in het centrum moet je zijn bij Winkel van Sinkel (Veenderweg 118a), Kringloop Ede (Molenstraat 85) of Restore (Hoefweg 2, praktisch naast de CHE!)

Lekker de natuur in!

Ede staat natuurlijk bekend om de mooie natuur op de Veluwe. Als je  van wandelen houdt, zijn de Ginkelse Hei, de Blauwe Kamer (bij Rhenen), Sysselt en Kwintelooyen (bij Veenendaal) zeker de moeite waard.

Houd je van cultuur én natuur? Aan het begin van het Nationale Park de Hoge Veluwe kun je met een gratis witte fiets de 5.500 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen ontdekken. Om vervolgens uit te komen bij het Kröller-Müller museum, het Jachthuis Sint Hubertus en het bezoekerscentrum. In het museum hangt, naast veel andere kunst, een prachtige collectie van Vincent van Gogh. Ook is er een grote beeldentuin en zijn er altijd interessante tentoonstellingen.

Parkeren en het OV

Als je als ouders naar het centrum van Ede willen, kun je de auto gratis op de parkeerplaats van de CHE laten staan. Vanaf bushalte ‘Kenniscampus’ gaat een bus naar het centrum van Ede. Gratis parkeren net buiten het centrum van Ede kan ook. Parkeer dan aan de Noordelijke Spoorstraat, de Kleefsehoek of Amsterdamseweg (let goed op dat het niet voor vergunninghouders is). Verder zijn er genoeg parkeergarages in het centrum van Ede. Voor alle natuurliefhebbers is er genoeg parkeerruimte bij de genoemde natuurgebieden.

Heb je je nog niet opgegeven voor de Huis van Belle-dag? Doe dat dan snel! Klik hier als je je als ouder(s)/verzorger(s) op wilt geven, en hier als je als toffe girl zelf on the move wilt!

Gaan we jullie zien op 6 april in Ede?

Hoofdbeeld: Rianne Fotografie voor Belle