Christelijke boeken over seks

De Belle die deze maand uitkomt staat in het teken van seks. Daarom zijn we ook eens in de boeken gedoken die er tot nu toe allemaal zijn verschenen. In deze blog gaan we ze allemaal even langs en schrijven er een minirecensie bij.

Vluggertjes

Ge schreven door Ruth Tanghe (blogger voor huisvanbelle.nl, ze schreef al een heel aantal goede seksblogjes) en Ruben Vlot. Een kort maar krachtig boekje dat de dingen bij de naam noemt en duidelijk is maar niet heel diep ingaat op onderwerpen. Het beschrijft de dingen redelijk feitelijk en heeft ook een christelijke visie.

S(n)eks

Onder andere Eline Hoogenboom schreef mee aan dit boekje dat voor ouders bedoeld is maar zeker ook fijn is voor jou om te lezen. Je leest er onder andere over de lichamelijke en relationele kant van seks. Je kunt het hier bestellen.

Het boekje

Onder andere gemaakt door Wietske Noordzij die meewerkte aan deze blog over sexting. Het boekje is vrij radicaal in haar opvattingen. Het noemt een aantal bijbelteksten en legt uit hoe zij denken dat seks bedoeld is. Je kunt het boekje hier bestellen.

Hot Issues

Geschreven door Esther Kaper. Dit boek helpt je op weg naar hoe je je mening kunt vormen. Het neemt geen stelling in en is hier en daar wel wat rooskleurig over seks. Als tiener geeft het je misschien niet de duidelijkheid die je hoopt, het moedigt je aan er met God zelf uit te komen. Er staan ervaringsverhalen van jongens en meiden in.

Geloven in seks

Dit boek is inmiddels alweer wat ouder maar nog steeds wel een aanrader als het gaat over allerlei facetten van seks. Geschreven door Tiemen Westerduin en Ilonka Terlouw.

Joy

In deze door de schrijvers zelfgeschreven blog lees je wat er zoal in Joy staat. Het is echt een doeboek en helpt je nadenken over jezelf en keuzes.  Door Marije van den Berg en Ploni van Zessen.

Van alles over seks

Dit boek wordt aangeraden voor tieners vanaf 15 jaar en is geschreven door Arjet Borger. Arjet is gezondheidswetenschapper. Dit boek gaat zeker ook in op de relationele kant van seks maar is wat meer technisch.

Je kunt deze boeken bij de christelijke boekhandel kopen bij jou in de buurt (als ze het boek niet hebben, kunnen ze het altijd even voor je bestellen) maar je kunt ze ook online bestellen, bijvoorbeeld bij de Boekverkoopers (liever niet via Bol.com, wij steunen graag de kleinere ondernemers).