Tips om zelf Alpha Youth te geven aan je vrienden!

Het is best lastig om je vrienden over je geloof te vertellen, terwijl je dat best zou willen. Hoe zet je die stap? Heb je het al eens geprobeerd door Alpha Youth te geven? Met deze tips kun je zo aan de slag!

TIP 1: Klein = fijn.

Met slechts een paar vrienden kun je al Alpha – Youth doen. Een klein groepje is juist ook wel leuk! Je hebt lekker de tijd voor elkaar en leert iedereen goed kennen. Misschien kun je je vrienden bij jou thuis uitnodigen? Gezelligheid gegarandeerd!

TIP 2: Maak gebruik van de Alpha Youth Film Series.

De Alpha Youth Film Series (AYFS) is een serie video’s die speciaal voor jongeren gemaakt is. Elke aflevering legt een onderwerp uit, en na de video kun je met elkaar napraten. Maar het mooiste is, het is helemaal gratis! De AYFS is te downloaden op registratie.alphanederland.org.

TIP 3: Gebruik social media om je vrienden uit te nodigen.

Dit is misschien wel het meest spannende: hoe krijg je je vrienden bij elkaar voor een Alpha Youth avond? Weet je niet zo goed hoe je iemand moet uitnodigen? Op de Facebookpagina van Alpha – Youth NL en Instagram (@alphayouthnl) vind je genoeg inspiratie!

TIP 4: Koop heel veel lekkers

Praten over je geloof is al spannend genoeg. Sla daarom een goeie voorraad lekkers in, en maak er een gezellige avond van. Video aan, popcorn en fris erbij, en je hebt sowieso een bijzondere avond!

Lijkt het jou leuk om Alpha Youth te doen met je vrienden? Je kunt altijd nog meer tips vinden via alphanederland.org!

Deze blog is geschreven in samenwerking met Alpha Youth NL

Foto: Nienke van Denderen