7 x goed voorbereid op een bruiloft

Bruiloften zijn altijd een speciaal moment, twee mensen verbonden zien worden! Supermooi om mee te mogen maken natuurlijk. Laatst had ik nog een bruiloft en oh boy, wat een outfit stress had ik. Ik had eerst het jurkje hierboven besteld bij Nelly, maar bij aankomst bleek het lijfje net iets te smal te zijn. Nu hangt dat jurkje maar een beetje in de kast en elke keer als ik ‘m zie hangen baal ik weer dat hij te klein is. Ik moet maar even iemand anders vinden om blij mee te maken dan…

Ik was nog nooit daggast geweest op een bruiloft dus stiekem was ik wel helemaal excited. Uiteindelijk is alles soepeltjes gegaan, maar ik dacht dus. Er zijn wel een paar dingetjes die ik van tevoren had willen weten. Heb je binnenkort een bruiloft? Keep reading.

  1. Je loopt op zo’n dag veel meer dan gedacht, veeeel meer. Je high heels zijn natuurlijk superleuk, maar halverwege de dag ben ik lekker geswitcht naar Toms #noshame. Neem dus zeker een paar flatjes mee. Heerlijk om ’s avonds met het (informele) feestje te switchen.
  2. Vraag of er een dresscode of kleurpalette is. Achteraf hoorde ik dat rood en blauw de dressocde waren. Stond ik daar met mijn zwarte jurkje en paarse schoenen…
  3. Afhankelijk van je outfit zijn dingen zoals veiligheidspelden geen slecht idee om je outfit mee te redden mocht er iets misgaan.

  1. Bedenk van tevoren wat je allemaal wel of niet gaat doen aan haar en make-up. Scheelt zoveel tijd en stress.
  2. Check altijd even het weer. Een jas meenemen is altijd handig.
  3. Christelijke bruiloft? Reken dan op een kerkelijk huwelijk (in mijn geval trouwens niet van toepassing). Sommige kerken hebben bepaalde gewoontes over je kleding. Als je dit van tevoren weet kun je hier rekening mee houden en dus respect tonen voor de gewoontes van het echtpaar to be.
  4. Last but not least, maar draag wat je lekker vind. Voel jij je gewoon zwaar ongelukkig in een jurk? Trek dan gewoon iets anders aan wat er netjes uitziet. Het gaat het bruidspaar erom dat jij dit moment met hun samen viert en jou aanwezigheid. is vaak al een cadeau. Niets zo bangrijk dat jij je op je gemak voelt en daar heb je geen 10 cm hakken voor nodig.

Ik heb de foto’s van de bruiloft helaas nog niet binnengekregen. Helaas kan ik jullie dus geen uitgebreide OOTD showen. Uiteindelijk droeg ik dus een zwart off-shoulder ruffle jurkje van Nelly en paarse satijnen lace-up hakken.

Heb je ons nieuwe zomerboek al gezien? Samen met Anne Sara hebben we een fantastisch boek gemaakt dat je wil hebben! Koop het nu in onze shop of krijg het gratis als je clublid bent! (Of je kiest voor onze toffe schoolagenda, dat wordt kiezen!)