DIY – Bloesemboompje

Totdat ik zelf op kamers ging heb ik altijd saaie, witte muren gehad. Ik durfde nooit zo goed te beginnen aan een projectje, bang dat het zou mislukken. Totdat ik dit idee tegen kwam op Pinterest. Het is zó simpel, dat het bijna niet mis kan gaan!

Aan de slag

Ik gebruikte voor mijn bloesemboom gewoon tubes acrylverf van de Action. Bij elkaar was ik nog geen 5 euro kwijt en ik kan de rest van de verf weer voor iets anders gebruiken. Misschien heb je nog wel restjes latex in de schuur staan, daar kan het natuurlijk ook prima mee!

Om te beginnen teken je een boom op je muur. Doe dit lichtjes met potlood, zodat je het makkelijk kunt bijwerken. Omdat je er straks met bruin overheen gaat zul je de potloodstreepjes niet meer zien. Eventueel kun je op internet inspiratie opdoen hoe je boomstam er uit moet gaan zien.

Schilder met bruine verf de boom en laat het goed drogen. Ik wachtte een nachtje en ging de volgende middag verder. Ik gebruikte een dun, plat kwastje die je ook kunt gebruiken voor schilderijen. Dit kost iets meer tijd op de brede stukken, maar zorgt wel dat je minder snel uitschiet en mooie dunne uiteindes aan de takken kunt maken.

Spuit wat roze verf op een schoteltje. Dip de onderkant van een frisdrankfles er in en stempel een bloem op je muur. Eventueel kun je wat verschillende flessen testen op een papiertje, want eenmaal op de muur krijg je het er niet meer af. Doop na elke bloem de fles weer even in de verf. Als het nodig is kun je de gestempelde bloesems bijwerken met een kwastje.

Stempel de boom vol. Als je meer kleur wilt kun je er nog wat groene blaadjes bij schilderen, maar dat vond ik zelf niet zo op mijn kamer passen.

Hoe ziet jouw slaapkamermuur eruit?