Wie gelooft er in jou?

Vandaag weer een liedje dat me iets doet. Do met Hij gelooft in mij. Ik wil t met je hebben over: wie gelooft er in jou? Het is belangrijk dat je mensen in je buurt hebt die geloven in jou.

Wat me in dit liedje opvalt is dat het gaat om ‘bekend worden’. Iemand die heel hard zijn/haar best doet heel beroemd te worden en daarmee respect te krijgen. De vraag is: waarmee denk jij dat je respect voor jezelf en van anderen krijgt?

Veel mensen denken dat ze respect moeten ‘verdienen’, dat ze iets moeten doen. Ik zelf denk dat laatste vaak ook. Ik ben bezig met het schrijven van een boek en laatst vroeg ik aan mn vriend Amanuel: ben je een beetje trots op mij? Dat ik een boek schrijf? Toen zei hij: Ik ben niet trotser op je dan als je geen boek schreef. Het maakt voor mij niet uit wat je doet.

Dat is natuurlijk superlief en ik merk dat ik het best belangrijk vind om veel te doen en daarmee respect en liefde te verdienen. Maar mensen die van je houden en in je geloven zonder dat je maar iets doet, dat zijn de beste mensen. hopelijk zijn dat je ouders, je vriendinnen. En ik hoop ook dat je gelooft in jezelf! Denk je maar eens in hoe lastig het is als je altijd afhankelijk bent van wat anderen van je denken. Je wordt er serieus heel moe van als je altijd bezig bent met het zo te doen dat anderen het goed vinden. Je kunt maar beter lekker doen wat jij denkt dat goed is! Mensen moeten van je houden om wie je bent, niet om wat je doet. Daar geloof ik in!