Levenslesje #30 Here is my heart

You can have it all. Wat een grote woorden om te zeggen eigenlijk. Toch zijn er heel wat worship (aanbiddings) liedjes waarin het gezegd wordt.

De laatste paar weken luister ik veel Jesus Culture. De stem van Kim Walker weet me op een of andere manier heel erg te raken. En dit lied raakt me keer op keer:

De enige woorden zijn: Here is my heart, you can have it all.

En elke keer als ik luister, besef ik hoe groot die woorden zijn. En hoeveel me tegenhoudt om alles aan God te geven.

Ik besef het elke keer als ik voor een groep meiden sta en vertel over hoe ik mijn identiteit in God vond. Ik hoorde mezelf de laatste tijd steeds meer praten. En was soms ook onaardig voor mezelf: moet je jou nou eens zien staan. Vertellen aan die meiden hoe prachtig ze zijn maar je zelf zorgen maken over je buikje in deze broek.

Ik besef het als ik moe ben van een lange week werken maar ik in die week nauwelijks tijd heb gehad om samen met God te zijn, mijn zorgen te delen. Te vragen wat God eigenlijk wil dat ik doe. Ik draaf maar door.

Ik besef het als ik me zorgen maak over hoe mijn leven verder verloopt. Is dit het? Hoe zal het over vijf jaar zijn?

En ik besloot maar even een tijdje mijn mond te houden en mijn laptopdichtomtienuursavondsregel weer in te voeren. Mijn hart aan God geven betekent dat ik soms grenzen aan moet geven, wat ik lastig vind. Mijn telefoon en mail niet altijd kan beantwoorden. Mijn mond soms houd in plaats van te praten. Maar vooral tegen God te zeggen: Hier is mijn hart. Het is van U. Helemaal.