De studententijd van… Rachel Rosier

In samenwerking met de CHE interviewen we een aantal leuke oud-studenten, om hun verhaal over hun studententijd te horen. Vandaag de aftrap met… Rachel Rosier!

Ik heet Rachel, als in Ra-gol. Ik ben 26 jaar oud en werk nu als presentator bij de Evangelische Omroep. Allebei mijn ouders hebben gestudeerd aan de CHE (toendertijd nog de ESJ), ontmoetten elkaar daar, gingen trouwen, mijn vader werd programmamaker en mijn moeder werd ‘omroepster’ bij de EO. Je hebt misschien wel het interview met mij gelezen in de laatste Belle!

interviewrachel

En ik, omdat ik een papakindje was, wilde ook Journalistiek studeren aan de CHE, ook bij de EO werken en ook regisseur of presentator worden.

Ooit dacht ik dat dit cool was maar om eerlijk te zijn vind ik het nu een klein beetje gênant om toe te geven dat mijn carrière precies zo is gelopen zoals ik het op twaalfjarige leeftijd had uitgestippeld.

Hoe dan ook, studeren aan de CHE was geweldig! Het betekende in mijn geval veel roze koeken en kippenpoten als avondeten en ‘s nachts aan de studie. Mijn eerste dag op mijn kamer in Ede heb ik Whiskeycream gekocht omdat ik dus dacht dat je als goede journalist veel whisky moest drinken. Net als in de film. Totdat ik een waarschuwingsBAS (Bindend Afwijzend Studieadvies, red.) kreeg. Toen was het klaar met het nachtbraken en de alcohol.

Hoe ik mijn toetsen haalde, dat is ook nog een verhaal. De eerste toetsronde leerde ik 50 minuten lang alle vragen uit mijn hoofd. Die schreef ik na de toets zo snel mogelijk op, zocht thuis de antwoorden, en haalde een 6 voor de herkansing. Nailed it.

Verliefd

Tijdens het eerste jaar ontmoette ik Jaap. Een bovengemiddeld knappe politieagent uit Zeeland. Ik nodigde hem uit in mijn kamer – eerder sauna, het was daar altijd minstenst 28 graden.- Daar dronken we thee tussen de stapels beschimmelde afwas, bovenop een gele bank die ooit wit was met rozekoekenkruimels in de kussens en biervlekken op de leuningen.

Bovenop de kast een oude koffiepot die ik nooit had schoongemaakt waardoor er hele zwammenstammen in groeiden. Weggooien vond ik zonde dus had ik hen op mijn kast gezet bij wijze van natuurkundig experiment. Jaap vond dit natuurlijk, als zuunige Zeeuw, onweerstaanbaar en werd hopeloos verliefd.

Werk

Inmiddels, zeven jaar later, zit hij nog steeds naast me op de bank. Niet meer die gelige witte gelukkig, die hebben we voor 50 euries nog weten te verkopen aan een andere stinkende student. Nu werk ik als presentator van het kinderprogramma Checkpoint. Inmiddels zijn we alweer het 12e seizoen aan het opnemen en draaien we nog twee andere kinderprogramma’s die in het najaar ook op de buis komen.

Mijn dagen bestaan naast de draaidagen uit voice-overs opnemen, interviews geven, trainingen, vergaderingen, en shoppen met een stylist. Het is werkelijk de leukste baan die ik me kan voorstellen.

Ik werk veel, maar het geeft me energie dus dan is het niet zo erg. Als ik behoefte heb aan rust dan loop ik met mijn hond Mozes door het bos. Als je nog meer van mij wilt weten, stel je vraag gerust!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Christelijke Hogeschool Ede.

De Christelijke Hogeschool Ede helpt je om jouw talenten te ont­dekken en leidt je op tot een professional. Omdat de wereld mensen nodig heeft die stevig in hun schoenen staan en er kunnen zijn voor een ander. Ontdek de mogelijkheden die de CHE jou te bieden heeft op www.che.nl.