Advent vieren: tips + win!

Advent komt eraan, de tijd voor kerst. En ik weet niet hoe jij dat ervaart, maar ik heb altijd meer moeite om Kerst te beleven dan Pasen. En daarom heb ik me voorgenomen dit jaar Advent extra te gebruiken als voorbereiding op Kerst. Daarvoor kun je een aantal leuke dingen gebruiken die ik je vandaag tip!

decemberdagboek

Het decemberdagboek

Dit dagboek is niet specifiek voor advent maar meer voor december. Maar je kunt het er prima voor gebruiken. Het is heel leuk opgezet, met creatieve doe dingen en korte stukjes uit de Bijbel. Echt goed te doen om elke dag even tijd voor te nemen. Wat ik een heel leuk idee vind: je krijgt de tip om 24 oude kopjes en schoteltjes bij de kringloop te halen en die te vullen, bijvoorbeeld met chocolaatjes en dan elke dag aan iemand te geven met een mooi label met tekst eraan (die ook in het boekje zitten). Ik ga zelf ook lekker aan de slag met dit boek! Je kunt het hier bestellen maar haal het liever bij de christelijke boekhandel in je buurt, daarmee steun je deze ook!

En het leuke is: we mogen er eentje weggeven! Laat hieronder weten wat Kerst voor jou betekent en wie weet win je dit boek. We maken de winnaar 24 november bekend. Meedoen kan tot 22 november. 

omslag-bijbelleesrooster-advent

Het Huis van Belle adventsrooster

Je hebt het vast al voorbij zien komen: speciaal voor Advent maakten we een bijbelleesrooster. Voor elke dag vind je een stukje om uit je Bijbel te lezen en een stukje van ons. Ook staan er leuke DIY opdrachtjes bij. Het kost maar €2 50 in de webshop! Bestel het snel want Advent begint al volgend weekend. Bestel je rooster hier.

adventskalender_sfeerbeeld2

Adventskalender van Luv

Dit is ook heel leuk om Advent mooi te beleven en staat ook tof in je kamer. De kalender bestaat uit 25 kaartjes. Op de voorkant staan de nummers van de dagen en op de achterzijde verschillende afbeeldingen, illustraties en bijbelteksten. Door de dagen heen komen er verschillende bijbelteksten voorbij ter voorbereiding op kerst: De geboorte van Jezus! Een nieuw begin. Je bestelt m hier.

Hoe ga jij Advent vieren?