Coderen voor dummies

Veel meiden die dit nu lezen doen ook aan bloggen of zijn geïnteresseerd in bloggen. Superleuk natuurlijk! Wat ik vaak hoor is dan: ik heb geen idee hoe ik een website zou moeten maken hoor. Dat snap ik helemaal, want zelf krijg ik ook nog steeds hoofdpijn als ik naar het hele stuurprogramma achter mijn blog kijk.

Leer zelf coderen

Gelukkig is WordPress of Blogger vaak de basis van een eenvoudige website, maar ik heb ontdekt dat wat basic knowledge van codes echt heel fijn is. Al die dikke pillen over HTML in de bibliotheek spreken me dan niet zo erg aan en helaas heb ik geen tijd voor een cursus coderen op HBO niveau.

De oplossing: leer zelf online coderen op jouw niveau. Al is je kennis nul, dat maakt niets uit!

De onderstaande sites zijn heel handig om te beginnen. Je moet zelf maar kijken wat je het fijnst vind werken, maar zelf gebruik ik Code Academy. Heel overzichtelijk en ideaal voor de beginner. Je kan kiezen uit allemaal cursussen. Solo Learn is vergelijkbaar, maar kun je ook onderweg op een app doen. Kun je nog eens iets leerzaams doen in de trein :) Nog wat andere sites zijn Code, Code School, Code Avengers en Treehouse. De ene site richt zich meer op apps en games en het andere programma duikt dieper in de wereld van blogs.

Waarom is coderen handig?

Denk je nu: nou leuk, ik heb geen blog en ook geen ambitites voor een blog. Don’t worry. Als je kunt coderen is dat een superhandig voor later en het gaat je zeker pluspunten scoren bij je nieuwe baas. Natuurlijk is het ook superleuk om jezelf uit te dagen en iets nieuws te leren. Misschien ontdek je zo wel dat je hier graag verder mee wil gaan in je studie. Coderen is iets wat ontzettend actueel is en voorlopig zal blijven.

Kode with Klossy

Model Karlie Kloss zet zich heel erg in voor dit doel. Ze heeft haar eigen codeercursus, Kode with Klossy. Ze wil meisjes kansen bieden en laten zien dat zij ook in de techniek of IT kunnen werken. Ik vind dat supertof van haar. Misschien ben jij ook altijd wel geïnteresseerd geweest in ICT, maar word je door je omgeving niet gesupport of wordt het raar gevonden. Helemaal niet. Ik geloof dat wij meiden dit net zo goed kunnen als al die jongens.