Happy Sunday – Meer dan een lied

Ik geef U meer dan een lied want een lied op zichzelf is niet waar U naar verlangt. U kijkt veel dieper in mij door de buitenkant heen, doorgrondt het diepst van mijn hart. – Opwekking 548

Een van mijn grootste passies is zingen en muziek in het algemeen eigenlijk. Niet gek dus dat ik het heerlijk vind om te zingen in een dienst. Maar naast dat ik me vaak niet eens realiseer welke woorden ik daarbij uitspreek voel ik me vaak tijdens het zingen ook niet echt verbonden met God. Mijn aandacht is vaak niet echt op Hem gericht. Is dat erg? Is het juist niet het doel van zingen in een dienst dat je je op Hem richt?

Dichterbij God komen

Ik geloof dat zingen een manier kan zijn om dichter bij God te komen. Dat kan op verschillende manieren. Je kan God danken voor wie Hij is, wat Hij gedaan heeft of nu nog doet. Je kan Hem prijzen en groot maken. Je kan toegeven dat je fouten hebt gemaakt en om vergeving vragen. In veel christelijke liederen (of je nou psalmen, gezangen, opwekking of Hillsong in de kerk zingt) zitten deze thema’s. Het zijn dus niet zomaar nummers om gedachteloos te zingen. Ik denk dan ook dat het goed is om je daarom ook te realiseren wát je zingt tijdens het zingen.

Is het dan erg als dat niet altijd lukt? Ik denk het niet. Dat is heel logisch en het gebeurt mij dus ook vaak genoeg dat ik op de automatische piloot iets mee zing. Maar het helpt mij om dichterbij God te komen door bewust te beleven wat ik zing. Misschien kun je al een start maken door deze opwekking te luisteren.

Geniet van deze muziek en deze dag! Happy Sunday!

Als lid van onze club heb je deze 6 voordeeltjes zo maar te pakken:

♥ Je krijgt 6 keer per jaar ons tijdschrift Belle op de mat vol artikelen over geloof, zelfbeeld, school, vriendschap en nog veel meer.
♥ Elk jaar een cadeautje op je verjaardag
♥ Je krijgt toegang tot ons online forum waar je met andere Bellemeiden kunt kletsen
♥ Iedere maand ontvang je een nieuwsbrief met toffe extra’s
♥ Je krijgt korting op onze evenementen zoals de Belledag
♥ Het belangrijkste: je hoort bij een supergezellige club meiden die net als jij geloven en Belle zijn!

+ bij 3000 clubleden verloten we een te gekke roze Fuji Instax Polaroidcamera!

Foto door Nienke van Denderen fotografie voor Belle