Het is weer tijd voor snailmail!

Omdat we sociale contacten moeten vermijden en je extra vrije tijd hebt, kan je weer helemaal losgaan met snailmail. Voor wie dit nog niet kent: snailmail betekent letterlijk slakkenpost. In deze tijd gaat al ons sociale contact namelijk supersnel: door je vriendinnen te appen of door iets op Instagram te liken, kun je al binnen een paar seconden andere mensen bereiken. Het idee van snailmail is juist dat het langzaam gaat: via de post! Dan duurt het niet een paar seconden, maar een paar dagen voor het bij je vriendin aankomt. Het leuke is ook dat je voor snailmail extra je best kunt doen. Je mooiste handschrift en schattige envelopjes… Je kunt al je creatieve uitspattingen kwijt. Heb je nog inspiratie nodig? Hieronder staan drie toffe snailmailblogs voor je verzameld! Klik op de titels om de blogs te lezen.

Cadeautjes

Voor snailmail kun je niet alleen brieven, maar ook makkelijk kleine cadeautjes opsturen. Dat maakt het voor de ontvanger natuurlijk extra leuk :-). In deze blog legt Janiek uit hoe zij dat heeft gedaan, en noemt ze een paar voorbeelden van cadeautjes die je erin kunt stoppen. Zelfs als je niet van plan bent om iets met snailmail te doen, is het alleen al leuk om even naar de foto’s te kijken!

Zomerse snailmail

Het is helaas nog geen zomer, maar de lente is al wel doorgebroken. We kunnen bijna elke dag genieten van het stralende weer (ook al zitten we dan binnen). En wat is er dan beter dan extra vrolijke snailmail met een zomers tintje? In deze blog laat Janiek zien hoe ze haar envelopjes mooi maakt met leuke tekeningen, plaatjes, theezakjes en zelfs gedroogde bloemen.

Botanische snailmail

Over bloemen gesproken, in deze blog schrijft Janiek over botanische snailmail. Botanisch wil zeggen: alles wat met planten te maken heeft. Deze snailmail staat dan ook in het teken van de natuur! Het leuke daaraan is ook dat het een beetje een vintage look heeft. Dus knip of scheur plaatjes uit oude plantenboeken en tijdschriften, en ga aan de slag! Maar vergeet niet eerst even te kijken naar Janieks kleine kunstwerkjes, want daar raak je vast extra geïnspireerd van.

Veel plezier met snailmailen! En als je mooie creatie af is, maak er een foto van een deel hem met @huisvanbelle op Instagram. Vinden we leuk!