Lekker in je vel door meer bewegen

Bewegen is goed voor je. Ik ben vast niet de eerste die je dat vertelt. Maar uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat het waar is. Het is al meerdere keren voorgekomen dat ik met hoofdpijnklachten, vermoeidheidsklachten of een dipje bij de huisarts kwam en ik de vraag kreeg: “Sport je wel?” Die vraag moet ik eerlijk gezegd vaak met “nee” beantwoorden. Maar ik merk altijd dat wanneer ik daarna meer ga bewegen, ik me ook echt beter ga voelen.

Door corona zijn de sportscholen gesloten en ook op veel sportclubs kun je niet terecht. Of misschien ben je – net als ik – van nature niet zo’n fan van sporten. Ik heb een aantal tips op een rij gezet om ook nu voldoende te bewegen.

Wandelen

Ga wandelen. Dat klinkt misschien een beetje duf, maar er zijn genoeg mogelijkheden om het wandelen leuker te maken. Maak gebruik van een app op je telefoon om je te stimuleren. Download bijvoorbeeld een stappenteller en daag jezelf uit om iedere dag een minimaal aantal stappen te lopen. Of via de app Ommetje (van de Hersenstichting) kun je punten verzamelen door dagelijks minimaal 20 minuten te wandelen. De app geeft ook de mogelijkheid om tegen anderen te strijden in een team. Kun je strijden tegen je vriendinnen.

Je kunt ook een fotospeurtocht maken voor je vriendinnen of huisgenoten en vraag hen voor jou hetzelfde te doen. Maak foto’s in de buurt en de anderen moeten zoeken waar deze foto’s genomen zijn. Denk aan een bijzondere deur, een naambordje, een vogelhuisje of een bankje in een tuin.

Dansen

Hou je van dansen? Maak je eigen privé disco op je kamer. Wil je je huisgenoten of buren niet tot last zijn, maak er dan een silent disco van, met je oortjes in of koptelefoon op. Zoek je favo muziek op en dance like nobody is watching!

Je kunt ook bijvoorbeeld zumba-dansjes opzoeken op YouTube. Wist je dat er ook zumba-dansjes op christelijke muziek zijn? Zoek bijvoorbeeld eens naar P1493 Fitness.

Workout

Maak je eigen workout met verschillende spullen die je in huis kunt vinden. Ren de trap op en af, spring over kussens heen, til pakken sap op om je armspieren te trainen, ga het keukentrapje op en af etc.

Hopelijk zit er tussen de tips iets dat jou aanspreekt om meer te bewegen. Heb jij ook nog bewegingstips? Ik ben benieuwd!

Photo by Luke Chesser on Unsplash