Broodjes pesto – tomaat – mozzarella
Ik vind het altijd gezellig om een lekker broodje te maken tussen de middag als ik thuis eet. Op school gaat dat wat minder makkelijk immers. ;) Deze broodjes zijn snel klaar en superlekker. Net alsof ik in een restaurantje lunch.
Je broodjes maken
Stap 1: Verwarm de oven voor op 220 graden
Stap 2: Snij de ciabatta in de lengte doormidden Bij mij was de onderste helft gebroken doordat ik te dun had gesneden, maar da’s niet erg.
Stap 3: Smeer de onderkant in met pesto. Ik begin meestal met een eetlepel en als dat niet genoeg is doe ik er nog een beetje bij.
Stap 4: Snij de tomaten in plakjes en leg ze op de pesto
Stap 5: Snij plakjes van de mozzarella en beleg de tomaten mee. Doe daarna de bovenste helft weer op het brood.
Stap 6: Leg een stukje bakpapier op een bakplaat of rooster en leg de ciabatta hierop. Bak 8 minuten totdat het brood een beetje bruin zijn en de mozzarella is gesmolten.
Laat het brood even afkoelen (maar niet te lang natuurlijk, warm is het lekkerst!) en snij het in vier stukken. Eet smakelijk!
Wat is jouw favo luxe lunch?