Help! Ik moet een bril :(

Voor sommige meiden komt het moment onverwacht, voor andere meiden helemaal niet: je moet een bril! Ik zat zelf in groep 5 toen het moment daar was en I can tell you: ik was er niet blij mee! Nu zag ik laatst allemaal foto’s van meiden en vond ik dat er zo leuk uitzien dat ik er eens over wilde schrijven.

Hoe zit dat bij jou? Vind je het vervelend dat je een bril nodig hebt of vind je het eigenlijk heel leuk? Eerlijk gezegd is er bij mij in de loop van de tijd wel iets veranderd. Ik vond het altijd vreselijk en heb het heel mijn lagere en middelbareschooltijd echt vreselijk gevonden. Ik heb mijn moeder gek gezeurd om lenzen maar mocht het niet. Totdat…ik ze voor mijn zeventiende verjaardag vroeg…en toen mocht het! Wauw. Ik had het idee dat ik veel mooier was zonder bril (en beugel, die inmiddels ook uit was).

Nu draag ik ongeveer drie of vier dagen in de week een bril, simpelweg omdat het lekkerder zit. Vooral als ik aan het werk ben en veel naar een computerscherm moet kijken. Eerlijk gezegd voel ik me nog steeds wel mooier zonder bril maar ga ik nu gewoon voor wat praktisch en handig is. Tja, kleine meisjes worden groot :)

Ik heb een paar tips voor je!
1. Als je een bril moet, kijk dan goed wat bij je past. Lenzen staat eerlijk gezegd ook niet iedereen! Sommige mensen gaan er dom van kijken :) en als je moe bent, zitten ze niet altijd lekker. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden, maar een beetje gemak is ook wel fijn!
2. Neem de tijd om een leuke bril uit te zoeken en vraag goed advies. Neem niet alleen je ouders mee maar ook een vriendin zodat je kunt kijken wat hip is.
3. Luister niet naar dingen als ‘daar raak je op uitgekeken’ omdat je er een paar jaar mee moet doen. Op saai raak je uitgekeken! Dus kies echt wat jij leuk vindt en wat je gezicht ophaalt.
4. Een bril is allang niet meer suf of stom, heel veel meiden hebben er eentje. Be proud of it!

Ben jij een brildrager en hoe vind je het??

De tekening is van Floortje, een oude Huis van Bellebewoonster!