Het perfecte plaatje

Heb jij dat ook weleens? Dat je een tijdschrift hebt gelezen, het weg legt en naar je buikje kijkt terwijl je denkt: “Daar mag wel weer eens wat vanaf?’ Of dat je een foto van een celeb ziet zonder make-up en haar nauwelijks herkent? In bladen is iedereen het perfecte plaatje.

Maar in reallife zijn we helemaal niet zo perfect. Vetrolletje hier, puistje daar, mee-etertje daar en flapoor hier…aan ons allemaal mankeert wel wat. Als ik naar mezelf kijk, wil ik al een heel tijdje kilo’s afvallen, erger ik me als ik naar foto’s kijk waarop ik sta aan mijn onderkin en trek ik maar geen al te strakke jurkjes meer aan om mn buikje te bedekken.

En ja, ik lees regelmatig tijdschriften. Ik zie Doutzen Kroes met haar perfecte lijf en lees dat ze daar elke dag een aantal uur voor sport (touwtjespringen! pfoe) en heel veel eten voor laat staan. Ik zie dat de modellen die in de bladen staan vaak dunner zijn dan meiden die op straat lopen en dan heb je ook nog eens fotoshop. Weet je wat dat is? Dan ‘retoucheren’ ze wat niet mooi aan je is. Met andere woorden: ze maken het perfecte plaatje van je. Bekijk dit filmpje maar eens:


Dat dus :) Voor een artikel in een tijdschrift, fotoshopte Ruth mij ook. Dit is het resultaat:


(zonder fotoshop)


(met fotoshop)

Ben benieuwd welke jij mooier vindt :) Ik vind mezelf ongeshopt een STUK mooier! Ja, ik heb donkere vlekjes rond mn ogen, rommelige wenkbrauwen, ongelijke lippen maar ik heb OOK mooi haar, sprekende ogen en best een mooi huidje. En ik was ook nog mooi opgemaakt :)

Het doet iets met je als je elke dag zulke beelden ziet. Je komt ze niet alleen in tijdschriften tegen maar ook op bushokjes onderweg, in de krantjes die je in de bus leest, op je telefoon, op blogs…dat beinvloed je onbewust. Daarom is het belangrijk dat je tevreden over jezelf bent en je niet onzeker laat maken. Maar dat is best lastig. Een paar tips:

  • vraag eens aan je vriendinnen, moeder of nichtjes wat ze mooi aan je vinden.
  • bedenk wat je echt gelukkig maakt. Een mooi uiterlijk? Of dat je creatief bent, grappig of gezellig? Je innerlijk is echt way belangrijker.
  • focus op je mooie eigenschappen, ook uiterlijk. Als je mooie ogen hebt, maak ze dan mooi op (als je al make up gebruikt).
  • geef jezelf elke dag een complimentje als je voor de spiegel staat.

Ik hoop dat je mensen in je omgeving hebt die je vertellen dat je er mag zijn zoals je bent. Dat is namelijk zo! You’re perfect!