Hoeveel kleding is normaal?

Een tijdje geleden begaf mijn kledingkast het. Al mijn kleding op de grond. Best veel was het wat er lag. En toen vroeg ik me af: hoeveel kleding is eigenlijk normaal om in je kast te hebben?

Toen al mijn kleding daar op de grond lag (inclusief nog wat andere spullen) schaamde ik me eigenlijk een beetje. Vrienden begonnen al te lachen toen ze hoorden dat mijn kledingkast het begeven had. Blijkbaar sta ik dus ook nog een beetje bekend vanwege al die kleren…wat ook wel klopt want vriendinnen lenen regelmatig jurkjes en jasjes. Hartstikke leuk.


Deze staan op mijn wishlist! Helaas niet in mijn maat… :)

Ik was dit weekend weg met een vriendin en zij vertelde me over iemand die van alles maar twee heeft: één broek om aan te trekken, en eentje om in de was te hebben als dat nodig is. Dat was het. Waarschijnlijk heeft ze ook wel wat shirts en bloesjes (dat hoop ik voor haar :)) maar deze mevrouw gebruikt kleding dus puur functioneel. Als je maar wat hebt om aan te trekken.

Dat is een beetje het punt met kleding. Ooit is het functioneel begonnen. Adam en Eva in het paradijs schaamden zich ervoor dat ze in hun blootje liepen en gingen zich bedekken. Maar langzamerhand is kleding uitgegroeid tot iets waarmee je laat zien wie je bent, wat je mooi vindt en misschien zelfs wel een beetje om status te laten zien: als je mooie of dure kleding hebt, ben je dan meer waard?


Deze jurk is mijn nieuwste aanwinst, wat vind je ervan? En herken je Marian? ;)

Even naar mezelf. Waarom draag ik kleding? Omdat ik het fijn vind om er mooi uit te zien. Ik benadruk graag mijn sterke punten en verdoezel liever mijn minder sterke punten met de jurkjes die ik draag. Ik vind het leuk om modeblogs te volgen en te zien wat goeie combi’s zijn en wat minder. Ik hou heel erg van tassen en mooi ondergoed en vind het heerlijk om te shoppen. Het is dus wel een beetje een hobby. En die hobby is in het verleden weleens uit de hand gelopen, toen ik vaste klant was bij Zara en elke week wel met wat thuiskwam. Ook surfte ik heel veel op Marktplaats (waar ik weinig kocht). In die tijd was shoppen een manier om me minder rot te voelen, ik wilde niet hoeven denken en shoppen zorgde ervoor dat ik me eventjes beter voelde.


Deze schoenen heb ik afscheid van genomen. Te klein!

Nu is dat niet meer zo. Ik shop een stuk minder en hoef er nu niet meer rood voor te staan. Ik voel me er wel een beetje beter door maar ik geloof dat dat gewoon iets is wat wij vrouwen hebben :) En ik geloof ook dat het oke is om meer dan twee broeken te hebben, omdat je met kleding kunt laten zien wie je bent en je leuk aankleden laat ook zien dat jij jezelf waard vindt om je mooi aan te kleden. Het is wel goed om na te (blijven) denken over hoeveel kleding je eigenlijk nodig hebt en op welke manier je verantwoord met je geld omgaat. Dat probeer ik dan ook te blijven doen. Ben benieuwd wat jij ervan vindt en hoeveel jurkjes je in de kast hebt hangen :D