Joëlle bakt: bloemencakepops

Met cakepops kun je ontzettend veel verschillende dingen maken. Deze blog ga ik je laten zien hoe je leuke bloemencakepops kunt maken.

Maak de cakepops. Als je dat nog niet eerder gedaan hebt kun je de blog gebruiken die ik al eerder schreef:  hierin staat een uitgebreid stappenplan om cakepops te maken. De cakepops moeten goed opgedroogd / hard geworden zijn voor je kunt beginnen met deze bloemenpops. Het is handig als je extra lange stokjes gebruikt voor deze flowerpops, dan kun je ze makkelijker als echte bloemen in een vaasje zetten.

1. Smelt 2/3e van de chocolade au bain marie. Temper de chocolade door de kom met gesmolten chocolade van de pan te nemen en de resterende ongesmolten chocolade erdoorheen te roeren. Hiervan blijft je chocolade straks mooi glimmen.
2. Leg de cakepop op een plank met een stuk bakpapier (zie foto). Neem een marshmallow en doop de zijkant in gesmolten chocolade en plak de marshmallow tegen de cakepop aan.
3. Doe dit ook met de andere marshmallows. Er passen er vijf of zes rondom je cakepop, afhankelijk van hoe groot ‘ie is.
4. Zet het rondje van marshmallows vast met een touwtje of elastiekje zodat de marshmallows aan de cakepop blijven zitten (zie foto).
5. Smeer wat gesmolten chocolade over het hart van de bloem (de cakepop zelf dus) en bestrooi met sprinkels, hagelslag of bijvoorbeeld suikerhartjes.
6. Maak een aantal bloemenpops op deze manier en leg ze met plank en al in de koelkast zodat de chocolade goed hard kan worden. 
7. Verwijder het etouwtje of elastiekje rondom de marshmallows als de chocolade hard is geworden. 

Van papier kun je eventueel blaadjes knutselen die je aan de cakepopstokjes vast kunt maken. Zet je cakepopbloemen in een klein vaasje of een leuke pot om ze te serveren. Je kunt er ook een boeket van maken. Check de blog over het maken van een cupcakeboeket voor inspiratie! In plaats van prikkers met cupcakes kun je de cakepops er in steken. Staat hartstikke vrolijk op tafel!