Joëlle maakt chocolade cakepops

Eerlijk gezegd heb ik het niet zo op cakepops. Ik heb zo’n leuke cakepopmachine waar je cakeballetjes in kunt maken, al die vind ik vaak wat aan de droge kant. En de variant waarbij je cakekruimels mengt met botercrème hoef je me ook niet voor wakker te maken. Maar op m’n werk proefde ik laatst chocolade cakepops waar ik wel heel enthousiast van werd. Haast zo smeuïg als een goede brownie van binnen… Zou dat er inzitten? Ik ging snel naar het kantoor van de collega die ze gemaakt had en vroeg om het geheime ingrediënt. Haar ‘half pakje van dit en dat, en een scheutje melk’  heb ik uitgewerkt in het recept hieronder. Smullen!

joelle_bakt_chocolade_cakepops

Stap 1: Bak een chocoladecake. Smelt 100 g boter met 50 g pure chocolade. Mix hier 100 g suiker doorheen. Voeg 2 eieren toe en klop daarna 100 g zelfrijzend bakmeel erdoor. Bak 30-40 minuten op 170°C.

Stap 2: Laat de cake afkoelen en verkruimel ‘m dan boven een kom.

Stap 3: Voeg 80 g choba en 30 ml (= 2 eetlepels) melk aan de cakekruimels toe. Kneed dit door elkaar.

Stap 4: Draai balletjes van het cakepopmengsel.

Stap 5: Smelt een klein beetje chocolade au bain marie. Dip hierin het puntje van een cakepopstokje en steek het stokje vervolgens in de cakepop. Hierdoor blijft het balletje cake beter zitten. LAat opstijven in de koelkast.

Stap 6: Smelt 2/3e van de 200 g chocolade au bain marie. Als de chocolade helemaal is gesmolten voeg je de rest in kleine stukjes toe. Roer tot de chocolade weer glad is. Doe ondertussen ook de nougatine in een schaaltje.

Stap 7: Dip een cakepop in de chocolade. Tik voorzichtig het teveel aan chocolade eraf. Doop de cakepop als de chocolade nog zacht is in nougatine (of bestrooi met sprinkels, of hou ze gewoon naturel).

Nu zie ik je denken… Choba, wat is dat? Het is “chocoladeboter”, van margarine met cacao. Volgens Wikipedia wordt het al sinds 1946 (!) verkocht, dus dikke kans dat jouw ouders of zelfs grootouder dit al op hun brood smeerden (want eigenlijk is het beleg). Het wordt in onze buurt verkocht bij Jumbo en Hoogvliet in het boterschap. Oh, en nougatine is gemalen hazelnoot met karamel, dat vind je je bij de bakspullen. Is die vraag ook alvast beantwoord. :-)

Deze chocolade cakepops kun je natuurlijk ook in melk- of witte chocolade dopen. Wat is jouw favoriete chocoladesmaak?


chocolade-cakepops-insta