Joelle bakt – Brownies met dulce de leche

Brownies… Ik ben er dol op! Vroeger maakte ik ze met zo’n mix uit de supermarkt waar je alleen water bij hoeft te doen. Sinds ik het recept ken dat ik nu met je ga delen heb ik nooit meer een pakje gebruikt. Nu is zo’n mix wel heel simpel, maar met deze brownies kan ook weinig mis gaan. Bovendien geef ik nog een extra receptje voor een fantastische karamelpasta genaamd Dulce de Leche voor over (of in) de brownie.

Ducle de Leche

1. Haal het etiket van het blik gecondenseerde melk af.
2. Doe het blik in een pan met water. Zorg ervoor dat het blik een stukje onder het water staat.

3. Breng het water aan de kook. Zet als het water kookt het vuur laag en laat het 1,5 tot 2 uur koken.
4. Zorg dat het blik onder water blijft staan en vul eventueel aan met heet water (uit de waterkoker)
5. Zet na de kooktijd het gas uit en laat het afkoelen. Na verloop van tijd kun je het blikje uit het water halen en verder laten afkoelen.
6. Als het blikje helemaal koel is kun je het openen. Gebruik de dulce de leche gelijk. Als je wat over hebt kun je dat in een uitgekookte jampot met deksel nog een poosje bewaren. Lekker op je boterham! Bewaar het in elk geval niet in het blikje als dat eenmaal open is, omdat je dat moeilijk luchtdicht kunt afsluiten.

Brownies

1. Doe alle ingrediënten van het boodschappenlijstje (uitgezonderd de gecondenseerde melk natuurlijk) in een bak en roer het met een pollepel goed door tot er geen klontjes bloem meer in zitten.
2. Schep het browniebeslag in een ingevet browniebakblik of een kleine ovenschaal
3. Bak de brownie in 25 minuten gaar op 175 graden in de oven.

Tip: Als je de dulce de leche op tijd maakt kun je ook een paar scheppen door het brownie beslag roeren voordat je de brownie in de oven zet. Zo krijg je een lekker meegebakken karamelsmaakje.

Simpel hè, dat brownie recept? Snap je waarom ik geen pakjes meer gebruik? Het is bijna net zo makkelijk! Als de brownie klaar is kun je ‘m in stukken snijden en er wat dulce de leche overheen scheppen. Lekker met een bolletje ijs erbij, en een heerlijk luxe toetje!

Hoe eet jij je brownie het liefst?