Maak kennis met Benthe!

Gisteren kondigden we al aan dat je komende tijd spannende vlogs kunt verwachten! Je volgt de levens van Yara, Lucas, Nadim en… Benthe! Vandaag stelt Benthe zich aan je voor en vertelt wat ze meemaakt. Dat zie je dus ook in de vlog!

“Hoi meiden van Belle! Ben jij ook zo verslaafd aan je telefoon? Ik dus wel. Ik denk dat Yara, mijn vriendin, en ik zo’n tweehonderd whatsappberichten per dag sturen. Over ons huiswerk, mn leraar wiskunde (die dus een beetje apart is), jongens die we leuk vinden…Wat tof dat jullie onze vlogs ook gaan volgen! Ik mag dus aftrappen en alvast iets over mezelf vertellen. Check eerst even de vlog van vandaag, voordat ik meer over mezelf vertel:

Heftig

Gisteren zat ik op mijn broertje te wachten bij voetbal toen er iets superstoms gebeurde. Sowieso, jongens…hoe dom zijn die zo nu en dan? Anyway, ik zat met Yara te appen om af te spreken wanneer ik bij haar langs zou gaan om haar te helpen met wiskunde en ineens begonnen een paar jongens van een team tegen een andere jongen aan te duwen. Ik had mn telefoon toch al in mijn handen en begon te filmen. De jongen werd op de grond geduwd en kreeg een paar klappen. Vet heftig! Ik bleef filmen omdat ik het echt niet normaal vond. Op een gegeven moment kwam er een andere jongen, een beetje buitenlands zag hij eruit, aangelopen en trekt die jongens van hem af.

Ik schrok er nogal van, aangezien ik nog niet zo lang hier woon en dit soort dingen niet echt elke dag meemaak. En het werd niet perse leuker toen die twee jongens die aangevallen werden ineens op me afkwamen en vroegen waarom ik hen filmde. Nou ja, ik kan het je allemaal vertellen maar dat zie je wel in de blog. Ze waren vast bang dat ik hen voor schut zetten. Je weet het he, met jongens…bang dat ze niet stoer gevonden worden…

Ik ga het dus mooi wel online zetten. Gewoon, om te laten zien wat hier gebeurde, dat kan gewoon niet! Benieuwd hoe vaak het gedeeld gaat worden! “

Typisch Benthe:

Favo kledingstuk: Tuinbroek

Verslaafd aan: Ipad

Houdt van: broertje, moeder, vriendinnen, God, nu.nl

Minder leuk: m’n beugel

Leuk: m’n lange blonde haar

Veertig dagen lang volgen we Yara, Benthe, Lucas en Nadim in hun zoektocht naar Nadims broer. Maar de zoektocht gaat verder: we zoeken ook met elkaar naar mogelijkheden om iets te doen aan armoede en onrecht. Tear helpt ons daarbij! Op onze insta en fb vind je inspirerende quotes en vragen die je daarbij helpen.

Check hier de blog en vlog van gister! 

Volg ook de facebook en instagram van Opstaan en neem een kijkje op de website van Tear!