Shampoo bars

Heb je weleens van shampoo bars gehoord? Shampoo in de vorm van een zeepje! Je hebt ze van Lush, die zijn iets prijziger. Sinds kort zijn ze ook van het merk Nae en Nature box te koop. Deze kun je halen bij het Kruidvat!

Nae

Ik gebruik de shampoo bar van Nae voor vet haar van het Kruidvat. Ik zal mijn eerste indruk met jullie delen! Wauw. Ik krijg hier echt een vintage gevoel van. Het is een dikkig zeepje met de afdruk van Nae erop. De geur is heerlijk en erg sterk.

Werking shampoo bars

Hoe werkt dat nou eigenlijk en waarom? Door shampoo bars in zeepvorm komt er geen plastic verpakking aan te pas. Dit is milieuvriendelijk; ook schijn je er langer mee te kunnen doen. En het bevat alleen natuurlijke producten dus geen siliconen en sulfaten.

Gebruik

Ik gebruik de shampoo bars van Nae, en ik ben best positief! Het kost wel iets meer tijd met inzepen, heb ik gemerkt. Aan de andere kant heb ik best lang haar dus dat zou er ook mee te maken kunnen hebben. Ik moest best veel wrijven op mijn haar met het stuk zeep voordat mijn haar echt schoon was. Je haar is pas schoon als de shampoo echt schuimt. Ook merkte ik echt dat mijn haar minder snel vet is aan de bovenkant, de haarinzet. Ik was normaal mijn haar om de dag. Nu kon ik een dag langer wachten met wassen. Ik was wel altijd alleen de bovenkant van mijn haar, zodat aan de onderkant de punten niet uitdrogen. Voor de punten gebruik ik altijd een haarmasker. Dit doe ik nooit bij de haarinzet. Na het gebruik kreeg ik echt een positief gevoel, vanwege de goede bijdrage aan het milieu. Iedere kleine bijdrage is er één!

Voordelen shampoo bars

  • Het heeft geen plastic verpakking, dus is beter voor het milieu
  • Het is goedkoper dan de ‘normale’ shampoo (ligt wel aan je haarlengte)
  • Mijn haar is aan de bovenkant waar ik het dus was stugger. Dit maakte het extra fijn met het haar in model brengen
  • Ik hoef minder vaak mijn haar te wassen. Te vaak je haar wassen is niet goed. Het maakt het slap, sneller vet en futloos
  • Het is klein en makkelijk mee te nemen. Handig voor als je op vakantie gaat! Het bespaart ruimte ten opzichte van een grote fles shampoo

Nadelen shampoo bars

  • Ik was sneller door het blok shampoo heen, dan dat op de verpakking stond. Dit kwam waarschijnlijk omdat ik vaker moest insoppen, vanwege mijn lange, dikke haar
  • Het is best prijzig. Maar een goede tip is de 1+1 acties in de gaten houden bij het Kruidvat
  • Het duurt wel iets langer om je haar te wassen

Tip: mocht je overtuigd zijn en shampoo bars proberen, koop dan een bewaarblikje of glazen potje om ‘m in te bewaren. Het stukje zeep is nat en je kunt het niet laten liggen bij de douche. Laat hem eerst drogen in het bakje voor je de deksel erop doet. Ik heb een heel leuk glazen potje van IKEA waarin ik hem bewaar.

Ben jij al overtuigd? Ik ben benieuwd hoe jij een shampoo bar vindt, laat het weten in de reacties!

Photo by FitNish Media on Unsplash