Eline stopt als directeur van HvB

Lieve meiden,

Vandaag weer eens een berichtje van mij! Ik wil namelijk iets met jullie delen.

Zes jaar geleden ben ik begonnen met Huis van Belle omdat ik een plek wilde creëren voor tienermeiden waar ze zich veilig genoeg voelen om hun vragen te stellen en waar ze door rolmodellen geholpen worden bij het vinden van hun identiteit in God. De eerste paar jaar waren een rollercoaster waarin we elke kans grepen die we kregen. Zo is Huis van Belle geworden wat het nu is: een prachtige online community met een eigen tijdschrift, een Belledag, een webshop…en het belangrijkste: heel veel meiden die tijdens hun tienertijd bij ons hun plek vinden en zich bemoedigd voelen door ons werk.

Uitwaaien

Afgelopen zomer zag ik de eerste generatie meiden die met ons opgroeide, uitwaaien. Ze werden studenten. De afgelopen vijf jaar hadden ze zich bij ons veilig gevoeld, hulp gekregen bij hun studiekeus, over allerhande problemen gedeeld, lol gehad met vriendinnen op de Belledag…en nu gingen ze richting een volwassen leven. Ik voelde een soort trots als een grote zus, een moeder bijna.

Zo is het ook met Huis van Belle. De rollercoastertijd is voorbij, er is een team van vijftien meiden inmiddels dat zich met hart en ziel inzet. We zijn een organisatie geworden. Volwassen.

Dankbaar

Jullie weten dat de oorsprong van Huis van Belle dicht bij mijn hart ligt. Het komt voort uit mijn eigen verhaal. De momenten waarop ik me dat het meest realiseerde was als ik na mijn praatje op de Belledag aan de zijkant van het podium stond en naar jullie keek. Dat kon ik nooit met droge ogen omdat ik altijd mezelf zag.  En ik een enorme dankbaarheid voelde dat ik jullie dit heb kunnen geven: het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Omdat er zoveel meiden zoals jij zijn. En omdat God er is die altijd voor je zorgt en van je houdt.

Nu wordt het tijd dat ik het allereerste levenslesje dat ik op deze site schreef, in praktijk ga brengen: Doe elke dag iets wat je eng vindt.

Vandaag is dat dit: jou vertellen dat ik Huis van Belle ga verlaten als directeur.

Nieuwe fase

Deze volwassen fase waarin Huis van Belle nu zit, vraagt andere begeleiding dan ik kan en wil geven. Daarnaast heb ik nieuwe plannen en ideeën die ik graag wil uitvoeren. Het kán nu ook omdat er een sterk team staat dat trouw en toegewijd is waar ik alle vertrouwen in heb. Ik laat het met een gerust hart achter.

We gaan op zoek naar een nieuwe directeur. Welke rol ik blijf vervullen als de nieuwe directeur is gestart, zal rond de zomer duidelijk worden.

Lieve girls, ik ben nooit jullie directeur geweest maar gewoon Eline. Die een soort grote zus wilde zijn voor jou. Ik hoop zo ontzettend dat je echt iets gelooft van de boodschap die Huis van Belle jou blijft vertellen: Je bent prachtig!

Liefs,

Eline