3x leuke shopstad

Wat is eigenlijk altijd leuk om te doen? Juist. Shoppen! Een dagje lekker winkelen met je vriendinnen, moeder of zusje is super gezellig. Zelf woon ik vlakbij Den Haag en ik ga dus bijna altijd in Den Haag shoppen aangezien dat het makkelijkst is. Maar laatst ging ik opeens in Haarlem shoppen en dat was ook super leuk! Tegenwoordig zijn veel grote steden heel goed met de trein te bereiken en is het dus heel makkelijk om eens uit je comfort zone te gaan en een hele nieuwe stad te ontdekken. Daarom heb ik hier 3 leuke shopsteden op een rijtje gezet.  

Haarlem

Haarlem vond ik zelf heel leuk doordat de stad een historisch centrum heeft met mooie gebouwen en monumenten, wat het rondlopen tijdens het shoppen net even iets bijzonders geeft. Verder zijn in Haarlem natuurlijk alle grote kledingwinkels aanwezig maar daarnaast zijn er ook heel veel leuke, grappige en opvallende kleinere boetiekjes te vinden. Zo heb je Polka Dot, een gezellig en exclusief winkeltje met allemaal vintage kleding. Of Kloffie, een hippe winkel met sneakers, jeans en tops die allemaal net iets anders zijn dan normaal. Naast de vele kledingwinkels zijn er ook nog boekenwinkels, winkels met de leukste spulletjes om je kamer in te richten en voor de chocoladeliefhebbers zijn er ook nog een paar heerlijke chocolaterieën te vinden. Kortom: genoeg om je een dagje te vermaken! 

Utrecht

Tegenwoordig studeer ik in Utrecht en kom daar dus bijna elke dag. Eigenlijk kende ik de stad nog helemaal niet zo goed en moest ik er nog even aan wennen maar nu begin ik steeds meer in te zien wat een gezellige stad het is! De Domtoren en de grachtjes met bruggetjes geven de stad een leuke sfeer. Vanaf Utrecht Centraal loop je zo Hoog Catharijne in. Dit is een groot winkelcentrum waarin je al de halve dag zoet kan zijn. Wanneer je het daar toch gezien hebt loop je zo het centrum van Utrecht in waar nog veel meer leuke winkels zijn. In Utrecht zijn ook vaak bloemenmarkten te vinden en wanneer je echt even een pauze nodig hebt van het vele geshop zijn er op en rondom het Domplein genoeg leuke cafeetjes waar je lekker wat kan drinken.  

Maastricht 

Het is voor de meeste een eindje rijden maar dan heb je ook wat. Maastricht is een gave stad met nog een echte stadspoort, middeleeuwse straatjes en mooie oude gebouwen. Als je een dagje uitgebreid wil shoppen zit je hier goed. In Maastricht heb je namelijk een hele mooie Zara, Men at Work en Levi’s winkel zitten. Daarbij zijn er ook schattige sieraden en accessoires winkels zoals de VerwonderinG met kettinkjes en leuke tassen. In Maastricht is super veel te zien dus als je zin en tijd hebt zou je ook een fiets kunnen huren en de stad al fietsend kunnen verkennen. Op die manier kom je ook nog eens de meeste winkels tegen. ;)

Er zijn genoeg mooie steden om gezellig een dagje te shoppen. Ga de volgende keer dat je weer gaat shoppen lekker op pad en ontdek eens een nieuwe stad! 

Wat vind jij een leuke shopstad? Laat het hieronder weten in de reacties! 

Photo by rawpixel on Unsplash