4 tips voor een eerste date

Een eerste date… Van het idee alleen al kan ik gaan zweten van de zenuwen. Afspraakjes zijn altijd spannend en al helemaal wanneer je voor het eerst een afspraakje hebt met degene die je al een tijdje leuk vindt. Zelf heb ik niet zo héél veel ervaring met dates maar over de jaren heen heb ik toch wat dingen geleerd die ik graag met jou wil delen. Daarom geef ik je 4 tips zodat jij straks geheel voorbereid op eerste date kan gaan.

1. Ga iets leuks en actiefs doen

Voor het eerst met iemand afspreken is sowieso al spannend en wat afleiding is daarom heel fijn. Wanneer je met iemand thuis afspreekt of geen concrete plannen maakt om iets te gaan doen kan het al snel ongemakkelijk worden. Daarom is het handig als je van tevoren met elkaar iets leuks bedenkt om te gaan doen. Zo kan je bijvoorbeeld iets gaan drinken in een leuke stad, naar het strand, naar een pretpark of naar de film. Het is helemaal goed zolang je maar iets te doen hebt dan gaat de rest vanzelf.

2. Draag je lievelingskleren

Hier gaat het erom dat je lekker zelfverzekerd naar de date moet gaan. En dat is lang niet altijd even makkelijk. Daarom helpt het om er in elk geval voor te zorgen dat je kleren draagt waar jij je goed in voelt, je haar draagt zoals je het wil en zo veel of weinig make-up draagt als je wilt. Wanneer je comfortabeel bent met hoe je eruitziet zal je je vanzelf beter en rustiger gaan voelen en dat is super fijn voor een eerste date.

3. Wees geïnteresseerd

Door de zenuwen, het letten op hoe je over komt of de mooie ogen van degene met wie je op date bent, kan je soms vergeten waarom je nou eigenlijk hebt afgesproken. Je gaat namelijk meestal met iemand op date om diegene beter te leren kennen door een gezellige tijd met elkaar te hebben. Daar moet je wel een beetje je best voor doen. Stel vragen, blijf de ander aan kijken tijdens het praten en lach af en toe om een grapje. Zo krijgt de ander het gevoel dat je echt luistert en geïnteresseerd bent en zullen jullie je steeds meer op je gemak bij elkaar voelen.

4. Geniet ervan!

De laatste en beste tip al zeg ik het zelf. Geniet van je date en van de persoon met wie je bent! Geloof het of niet maar een eerste afspraakje met alle bijbehorende zenuwen, de stress om wat je aan moet doen, het verliefd worden, het is allemaal zo leuk. Meestal besef je dat pas achteraf en dan is het alweer voorbij. Dus wees lekker jezelf en have fun!

Heb jij nog een tip voor een eerste date? Laat het weten in de reacties hieronder!

Photo by freestocks.org on Unsplash