5 manieren om geld in te zamelen voor een goed doel

De Bijbel leert ons dat we naar elkaar moeten omzien. Misschien is er wel een goed doel waar jij geld voor in wil zamelen. Je kunt natuurlijk iets van je eigen geld geven. Hartstikke goed, alle beetjes helpen. Je kunt ook een actie opzetten om nog meer geld in te zamelen.

Afgelopen zomer ging een groep jongeren bij ons uit de kerk op reis naar Roemenië om daar te helpen. Maandenlang hebben zij verschillende acties opgezet, om geld in te zamelen voor de projecten die ze daar gingen doen. Hieronder 5 activiteiten die jou kunnen inspireren, als je ook geld wilt ophalen voor een goed doel.

  1. Ga auto’s wassen

Heel makkelijk: auto’s wassen. Misschien niet ideaal in elk seizoen. Je kunt ook een ander klusje bedenken voor de dagen waarop het minder goed weer is.

  1. Organiseer een maaltijd

De groep jongeren bij ons uit de kerk hadden een stamppottenbuffet georganiseerd. Iedereen die kwam, mocht voor een bepaald bedrag onbepaald stamppot eten. Superleuk natuurlijk, in de wintermaanden. Maar… je moet wel heel veel stamppot maken.

Je kunt dit idee ook kleinschaliger organiseren. Nodig je vriendinnen (of familie) uit voor een etentje. Ze moeten alleen wel betalen voor de maaltijd. Zo haal je geld op én heb je een gezellige avond.

  1. Organiseer een bingo-avond

Het ouderwetse spel met de balletjes blijft leuk om te doen. Regel een paar kleine prijsjes en spelen maar! De deelnemers moeten natuurlijk wel betalen om mee te mogen doen.

  1. Muziekquiz

Zet een quiz in elkaar met vragen over muziek en artiesten. Speur het internet af naar leuke muziekweetjes, laat de deelnemers liedjes afmaken, wie weet als eerste welk liedje je afspeelt? Met een prijs voor de beste muziekkenner (een zak snoep of lekkere chocoladereep) maak je het nog leuker!

  1. Verkoop oliebollen

Oké , dit werkt natuurlijk het beste in de decembermaand. Maar mocht je in de laatste maand van het jaar geld in willen zamelen, ga dan oliebollen bakken en verkoop ze. Je kunt natuurlijk ook appelflappen bakken. Of koekjes. Cupcakes doen het vast ook erg goed. Hou je niet zo van bakken, dan kun je ook iets inkopen en dat verkopen voor een hoger bedrag (denk aan kruidnootjes, chocoladerepen, kerststollen).

Heb jij nog andere ideeën om geld in te zamelen? Deel ze dan hieronder. Ik ben benieuwd!

Photo by Kat Yukawa on Unsplash