5 songs in coronatijd!

Tja, ik noem het coronatijd…. Dit is natuurlijk niet het enige wat er in de wereld speelt, maar ik denk dat als we terugkijken op het jaar 2020 we allemaal wel aan corona denken! Misschien kijk je dan op deze tijd terug als een tijd waarin je je eenzaam voelde, waarin je even niet wist wat je moest doen. Dat je erg verdrietig was, of juist wel kon genieten van je vrije tijd.

Het is heel vervelend als je nu niet lekker in je vel zit! En ik weet niet hoe het met jou zit, maar mij helpt muziek altijd heel erg. Daarom hebben we besloten om als Huis van Belle een afspeellijst op Spotify te zetten met allemaal nummers vol geloof, hoop en liefde! Klik hier om bij de lijst te komen. De lijst vullen we zo veel mogelijk aan, tot nu toe staan er 129 nummers op! Ik wil er 5 even voor je uitlichten:

  1. I Will – Citizen Way

In dit lied worden allemaal dingen genoemd waar je last van kan hebben. “Als je je afvraagt of je je altijd zo blijft voelen hoor dan wat de Heer van de hemel tegen je zegt: Ik houd je vast als je breekt als een Vader en een Vriend … Als jij het niet meer kan dragen, geloof Mij wanneer Ik zeg: Ik zal het doen”. Ik vind dat zo bemoedigend! In wat voor diep dal je je nu ook bevindt, Hij zorgt voor jou!

  1. Trust in You – Lauren Daigle

Soms wil je al die nare dingen wel loslaten, zoals de zorgen om anderen nu het coronavirus dichterbij komt. Zij zingt ook dat ze dat graag wil. “Als U de bergen niet verzet terwijl ik dat graag zou willen, Ik vertrouw op U!”. Soms helpt het ook gewoon om dit hardop te zeggen of te zingen. Ik vertrouw op U, ook in deze moeilijke tijd!

  1. Leef met volle teugen – Kinga Ban en Elbert Smelt

Waarschijnlijk ken je dit lied wel. Wat een prachtig lied! Ondanks dat Kinga zulke erge dingen meemaakt, blijft ze het herhalen: “Leef met volle teugen, durf te leven met de dag. Glimlach elke morgen, er is iets moois dat op je wacht!”. Probeer ook te genieten van alle kleine dingen, schrijf ze op! Positiviteit heb je in deze tijd juist nodig, geniet van alle mooie dingen!

  1. He still does (miracles) – Hawk Nelson

Soms zie  je de wonderen misschien niet meer. Maar er zijn nog zoveel wonderen, ook in deze tijd! In dit lied worden ze opgesomd: “Als het vuur in de nacht, de oceaan zo weids, zoals het graf, leeg van binnen, je zal zien, Hij doet nog steeds wonderen!”. Houd dat vast, geniet van de kleine wonderen om je heen!

  1. Fear no more – The Afters

Wat ik zo mooi vond aan dit lied is het stukje in het refrein: “U bent mijn kracht omdat ik weet dat ik niet sterk genoeg ben om dit alleen te overwinnen. U bent groter dan het gevecht in mijn gedachten. Ik vertrouw U Heer, ik ben niet bang meer”. Ook in deze tijd is Hij groter, en daar mag je op vertrouwen!

Ik hoop dat je hier wat aan hebt! Heb jij andere liederen die jij veel draait deze dagen? Laat het me weten!

Photo by Mariah Ashby on Unsplash