Levenslesje #1 – Do things that scare you

Vanaf nu vind je elke week een levens(les)je. Ik kom zo vaak mooie uitspraken, filmpjes of toespraken tegen die in mijn hoofd blijven hangen. En waar ik zelf ook veel van leer. Ik bedacht me dat ik die graag met jullie wil delen!

Zoals je misschien al hebt gemerkt, blogde ik eerder vaker dan nu. Dat komt omdat Huis van Belle steeds groter wordt en daarmee mijn taken ook. Ik ben samen met Ruth Huis van Belle begonnen. Inmiddels is daar ook Belle bijgekomen. En je snapt dat dat best veel werk is :) Ik werk namelijk nog ‘gewoon’ drie dagen per week en kan dus niet al mijn tijd aan Huis van Belle besteden. Daarom ga ik een beetje selectief zijn in waar ik over blog. Deze levenslesjes gaan het dus onder andere worden! Ik hoop dat jullie het oké vinden!

Do things that scare you.
Laatst las ik in een blog het verhaal van Lauren. Ze is pas 25 als ze aan een ernstige hartziekte blijkt te lijden. Het enige wat haar kan redden is een nieuw hart. In de tussentijd besluit ze langs honderd plekken te gaan waar ze herinneringen heeft. Honderd plaatsen van liefde. Zo neemt ze afscheid van plaatsen en liefde. Als ze 93 plekken heeft gehad, overlijdt ze.

Lauren laat een brief achter.

“I leave you with one thought. Take it from someone who had the rug pulled out from beneath them… the record could stop at your party at any time my friend. Celebrate your life each and every day. Do things that scare you, live life all the way, love with every cell in your body, eat that piece of chocolate cake! Wear your favorite dress, or your “good clothes” to the market, go places, see things, and don’t look back.”

Ze zegt: vier je leven elke dag. Trek die jurk aan! Eet dat stuk chocoladetaart! Maar het mooiste vond ik: Do things that scare you. Doe dingen waar je angst voor hebt.

Afgelopen tijd moest ik veel gesprekken voeren. Moest directeuren zien te overtuigen dat Belle het waard was om op de markt te brengen. Stond op een groot podium voor 500 jongeren. Ik vond het doodeng. Maar ondertussen wist ik: ik groei hiervan. En Lauren laat me zien dat het inderdaad zo is. Al een week lang zit dit in mijn hoofd: Do things that scare you. Want je angst(en) overwinnen, dat maakt je zo sterk. Dus stap die drempel op dat feestje over, doe je hoofd omhoog als je hardloopt, vraag die jongen mee uit, zeg dat je niet langer gepest wilt worden. Want Lauren kan het weten.