Droedelend de les doorstaan

Je kent het vast: leraren die eindeloos praten en om de haverklap weer een of ander zijweggetje nemen. Bla, bla, bla… De leraren die ik heb, doen dat regelmatig – mijn schriften staan dan ook vol met allerlei tekeningetjes. Al droedelend kom ik de les wel door!

Ogen, ogen en nog meer ogen

In mijn hele schoolcarrière tot nu toe heb ik ontzettend veel ogen getekend. Massa’s. Doen jullie dat ook? Ik zie ze namelijk ook vaak in andere schriften voorbijkomen :) Mijn oog-teken-talent heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld, zoals je kunt zien. Een reden om je schriften te bewaren!

doedels1

 

doedels2

Leraren

Ooooh, dit is lachen! Hier ga ik geen foto’s van laten zien, want wie weet kan iemand de leraar identificeren. Maar probeer het eens te doen – succes gegarandeerd (qua lachbuien dan)!

Vouwpoppetjes

Dit is een goed middel tegen de verveling. Je hebt het vast wel eens gedaan,vroeger: een papier in vijf of zes delen vouwen en omstebeurt een deel van het poppetje tekenen, van de hoed tot de schoenen. Een vriendin en ik hadden ooit eens een hilarisch moment toen we het papier uitvouwden en bleek dat zij dacht dat we een man aan het tekenen waren, terwijl ik dacht dat het een vrouw moest worden. Iedereen in de klas keek ons heel raar aan. Ehum.

doedels3

 

Mislukkingen en ik-weet-niet-wat-ik-moet-tekenen-tekeningen

De meest voorkomende categorie. Hieraan vergaat de meeste inkt van mijn pen en hierdoor kijken mijn klasgenoten soms bevreemd mijn schrift in (om nog maar niet over leraren te spreken!). Hieronder een paar foto’s van de raarste creaties, waaronder ook wat creatieve uitspattingen van mijn vriendinnen.

doedels4

 

doedels5

 

doedels6

 

doedels7

Al droedelend de les doorstaan. Teken je droomprins, specialiseer je in ogen schetsen of creeër een cartoonversie van je klasgenoot. Maar luister wel met een half oor mee naar de gedachtespinsels van je leraar, zodat je niet stamelend met ‘uhh’ en ‘tja’ antwoord moet geven op de vraag: ‘Hé, dromer, wat is het antwoord van opgave zeventien?’

doedels8

 

doedels9

 

doedels10

Wat teken jij tijdens de les? Post foto’s op Facebook – ik ben heel benieuwd :)