Nieuw schooljaar, nieuwe penvriendin

Hello hello! Zit je alweer tussen de schoolbanken wiskundesommen te maken? Of mag je nog héél even genieten van de laatste dagen zomervakantie? Helaas is de back to school-periode weer aangebroken. Maar… Er is een manier om deze leuker te maken!

Schrijf brieven

Een beetje obvious na de titel, maar toch. Schrijven is goed om trauma’s te verwerken, dus er is niets beter dan thuiskomen van een lange schooldag om vervolgens alle ins en outs te vertellen aan je penvriendin. Een soort dagboek, eigenlijk – en dan krijg je ook nog eens antwoord! Nog leuker is het als dat antwoord op je deurmat valt na wederom een zware schooldag, en je middag opgefleurd wordt door lieve frutseltjes zoals een mooie quote of een klein slingertje.

Vind een penvriendin

De volgende stap is dus het vinden van een penvriendin. Hoe moet dat? In deze blog vertel ik er wat meer over. Wat daarin staat, geldt nu nog steeds (voor zover ik weet): Instagram is the place to be als je een nieuwe penvriendin zoekt. Er is onlangs een nieuwe app gelanceerd, genaamd Slowly; speciaal voor het vinden van penvriendinnen. Ik heb ‘m niet uitgetest, dus ik weet niet of ik de app kan aanraden, maar je kunt het eens proberen! En laat dan even weten wat je ervan vond :) Er is nog een derde manier om een penvriendin te vinden: hier op Huis van Belle! Volgende week komt er weer een SNAILMAILACTIE (woohoo!) dus houdt de site in de gaten. In het forum kun je eens vragen of iemand wil penpallen, of onder deze blog. Na mijn flitsende inleiding wil natuurlijk iedereen brieven schrijven, dus ik zou zeggen: schrijf gewoon een berichtje. (Maar let wel een beetje op je veiligheid: wissel bijvoorbeeld je insta uit, dan kan je eerst eens checken of de ander is wie ze zegt dat ze is… En laat altijd je ouders weten dat je adressen uitwisselt!)

 

De eerste brief

Is het je gelukt? Vet leuk! Wissel adressen uit, bespreek wie de eerste post stuurt en… ga los! Een paar tips voor de eerste brief:

  • Stel jezelf voor (logisch natuurlijk)
  • Stuur een foto van jezelf mee
  • Vraag wat de ander leuk vindt om te ontvangen (als jullie meer dan alleen brieven in de envelop doen)
  • Stel een mail tag op: een kaartje met een paar vragen die je penvriendin moet beantwoorden. In de volgende brief stuurt ze haar antwoorden mee en heeft ze nieuwe vragen voor jou geformuleerd. Zo leer je elkaar beter kennen!
  • Knap niet gelijk af op de eerste brief. Misschien denk je toch: hmm, wij passen niet zo goed bij elkaar…Dat kan natuurlijk, maar bepaal na een paar brieven pas of je echt wil stoppen. De eerste brief is altijd wat vreemd; misschien klikt het meer na een paar keer contact gehad te hebben.

Voor je het weet heb je een jaar aan brieven verzameld en een vriendin voor het leven erbij. Met dat vooruitzicht kun je er weer tegenaan dit schooljaar! Succes en see you volgende week bij de snailmailactie :)