Levenslesje #40 Beter uit je bed komen tips

Vind jij het ook zo lastig? ‘s Ochtends je bed uitkomen? Bij mij ging het altijd vrij makkelijk maar de laatste tijd kost het wat meer moeite. Het is ook zo donker nog! Ik ging daarom op zoek naar wat tips. En weet je, die deel ik gewoon met je! Ik heb ze nog niet allemaal uitgeprobeerd maar sommige al wel.

1. Houd een vast ritme aan

Bij mij verschilt het enorm hoe laat ik ‘s avonds naar bed ga. Soms is dat al om half 10 maar vaak best wel laat. Goed voornemen (want het schijnt te helpen): Iedere avond ongeveer op dezelfde tijd naar bed en ‘s ochtends op dezelfde tijd eruit.

2. Beter niet snoozen

Oooh, ik ben een echte snoozer. Maar ik geef toe: daar gaat wel een hoop tijd mee verloren. Het lijkt zo lekker, maar eigenlijk krijg je er ook maar weinig van mee, want je hersenen zijn nog lang niet wakker. Beter is: meteen je bed uit en onder de douche stappen of je aankleden. No more excuses! Best lastig deze maar ik ga het proberen!

3. Geen beeldschermpje meer

Ik ben er inmiddels aan gewend geraakt dat ik nog een aflevering van een heeeeeel saaie domme serie kijk voordat ik ga slapen. Ik weet dat er wordt afgeraden nog in bed (of eigenlijk al n uurtje voordat je gaat slapen) nog naar een beeldscherm te kijken. Het licht zou namelijk je hersenen blijven activeren. Beter is het nog even een boek te lezen. Dit wordt voor mij dus een beetje afkicken maar ik ga het proberen!

4. Denken aan het moment NA het uit bed stappen

Als ik in bed lig, kan ik er soms een beetje tegenop zien: waar ga je beginnen, of: kak, weer op die fiets door de kou. Maar jij weet net zo goed als ik, dat als je eenmaal op die fiets zit, het wel meevalt. Dus: denk daaraan!

5. Het zo makkelijk mogelijk maken

Dit helpt mij echt: mn kleren al klaarleggen zodat ik in ieder geval niet in een koude kamer voor de kast hoef te staan. Ik doe dit niet altijd (ook omdat ik vaak thuiswerk en het dan toch niet uitmaakt wat ik aanheb ;)) maar wel als ik weet dat ik het lastig ga vinden de volgende ochtend. Echt, deze werkt.

6. Bouw een goede conditie op

Van mensen die een goede conditie hebben en bijvoorbeeld regelmatig sporten, wordt gezegd dat ze beter hun bed uit kunnen komen. Nu kun je mij met die ene keer hardlopen per week niet echt een sporter noemen. Dus, mijn goede voornemen: Meer sporten en meer buitenlucht. Kijken of het werkt!

Wat zijn jouw tips om sneller uit je bed te komen ‘s ochtends? Deel ze hieronder!