Make-up tips voor meiden met een bril

Ik heb een soort liefde-haat verhouding met mijn bril. Aan de ene kant is een bril heel stijlvol en classy, aan de andere kant heel onhandig! Meiden met een bril zullen dit vast wel herkennen. Als je thee drinkt en je bril beslaat of als het regent je niks meer kan zien (want ruitenwissers voor een bril zijn nog niet uitgevonden). Ook met make-up is het lastig. Een bril kan je uitstraling enorm versterken, maar het zwakt je oogmake-up wel af. Hoe kan jij je nou het beste opmaken als je een bril hebt?

Inspiratie

Bobbi Brown

Een hele mooie bekende vrouw met een bril is Bobbi Brown. Ze heeft haar eigen make-up en brillenmerk en ziet er ondanks haar leeftijd nog heel mooi uit. Je ziet hier dat ze haar wenkbrauwen goed laat opvallen en haar blush wat heftiger heeft aangezet.

1_Frederike_Makeuptipsvoormensenmeteenbril_BobbiBrown

Bron: http://www.bobbibrowneyewear.com/bio/

Anna Hathaway

Deze prachtige actrice heeft voor de verandering ook eens een bril op gedaan! Hoewel ik dat montuur persoonlijk iets te zwaar vind (wel gewaagd!) heeft ze wel hele mooie oogmake-up! Haar ogen zijn sterk omrand en dat is vervaagd, waardoor je een smokey effect krijgt. Ze heeft haar wing iets verder uit laten lopen. Ook zie je hier weer iets meer blush en highlighter.

1_Frederike_Makeuptipsvoormensenmeteenbril_AnneHathaway

Bron: http://weheartit.com/entry/group/20843907

Beautybloggers met een bril

Dan hebben we ook nog die mooie beautybloggers! Het is grappig dat je ziet dat ze allemaal op een andere manier hun make-up op laten vallen. Teske kiest ervoor om haar wenkbrauwen extra sterk aan te zetten, terwijl Willemijn haar gezicht mooi shaped en het voor de rest lekker natuurlijk houd. Elise Joanne houdt het lekker basic met een flawless face en een subtiele eyeliner. Zo kan het dus ook!

beautybloggers

Bron: http://www.teskuh.nl/tag/bril/, www.Livelifegorgeous.nl, www.EliseJoanne.nl  

Jij kan het ook!

Je hoeft niet een make-up professional te zijn om dit te kunnen. Natuurlijk kost dit wel iets meer moeite en moet je misschien 5 minuutjes eerder je bed uit.

Tip 1: Hello eyebrows! Door je bril kunnen je wenkbrauwen een beetje wegvallen en zie je de haartjes goed die geëpileerd moeten worden. Dus even pijn lijden… Voor de rest kan jij je wenkbrauwen subtiel aanzetten en ze doorkammen met wenkbrauwgel.

Tip 2: Eyeliner geeft je ogen iets meer definitie en power. Een simpel lijntje laat je ogen vaak meer opvallen. Vervaag het wel een beetje met een wattenstaafje voor het smokey effect.

Tip 3: Alles mag iets heftiger, zo ook je oogschaduw. Zet een bruine oogschaduw in de crease iets sterker aan en doe iets meer highlighter in de binnenste ooghoek.

Tip 4: Hou het fris. Doe een lichte oogschaduw op je ooglid en doe een huidkleurig oogpotloodje op je waterlijn.

Tip 5: Heb je een zwaar montuur? Laat dan je lippen opvallen! Misschien een beetje spannend maar zo komt je gezicht wel meer in balans.

Tip 6: Krul je wimpers zodat ze niet tegen je glas aankomen.

Tip 7: Als je gezicht mooi egaal is kan je best een beetje meer blush opdoen. En een beetje shapen met bronzer is ook nooit verkeerd!

En last but not least: shine! Jij bent belle! Als jij gelooft in jezelf en het jou niks uitmaakt dat jij een bril draagt, zal je dat ook uitstralen. Want met of zonder bril, we zijn allemaal geliefd en prachtig gemaakt!

Wat doe jij om te shinen met een bril?