Elke dag met God: 7 x 7

Ik vertelde laatst aan een vriendin dat ik afgelopen jaar een beetje heb gefaald wat betreft stille tijd. Door al mijn rennen en vliegen elke dag, had ik vaak geen tijd voor God. Eerlijker gezegd: ik máákte geen tijd voor God. Langzamerhand dringt dat door in je levenspatroon. Je bidt af en toe, vaak voor je gaat slapen snel even. Maar het gaat echt ten koste van je relatie met God…

Dit jaar wil ik het anders aanpakken, vertelde ik ook aan mijn vriendin. En zij kwam met een hele goede tip. Kort daarvoor was er vanuit haar studentenvereniging een initiatief gestart: ‘7 minuten per dag met God’. Ik vind het een hele toffe manier om elke dag tijd voor God te maken, en zou het ook graag met jou delen!

God wil je dagelijks ontmoeten. Heb je 7 minuten voor Hem?

½ minuut: Bereid jezelf voor Gebruik de eerste 30 seconden om jezelf in stilte voor te bereiden. Je kunt bijvoorbeeld bidden: ‘Heer, reinig mijn hoofd en hart, zodat U tot mij kan spreken door het Woord. Maak mijn geest scherp, mijn ziel alert en help mij te ontvangen wat U geeft. Omring me met uw aanwezigheid in deze tijd.’

4 minuten: Luisteren naar God (Bijbel lezen) Neem de volgende 4 minuten om de Bijbel te lezen, bijvoorbeeld één van de evangeliën of een psalm. Wat je het meest nodig hebt elke dag is iets van God te horen. Laat het Woord je raken. Wat blijft er hangen? Ontmoet de Auteur!

2½ minuten: Praten met God (Gebed) Nadat God door zijn Boek gesproken heeft, reageer je naar Hem in gebed. Een methode is om vier gebieden van gebed langs te gaan, die je kunt onthouden met het woord ABBA.

ABBA

Aanbidden. Dit is de puurste vorm van gebed, omdat het draait om God. Zeg tegen de Heer dat je van Hem houdt. Sta stil bij zijn grootheid.

Belijden. Nu je Hem gezien hebt, wil je zeker zijn dat elke zonde gereinigd en verwijderd is. ‘Belijden’ betekent dat we het ‘eens zijn met’ God. Als we op deze manier bidden, stemmen we in met hoe God naar ons en de wereld kijkt.

Bedanken. Denk aan verschillende dingen waarvoor je Hem kunt danken: Gods liefde en vergeving, je familie, je werk, je kerk…

Aankloppen. Klop, en de deur zal voor je open gaan. Vraag oprecht en nederig. Vraag voor anderen, vraag dan voor jezelf. Bid ook voor mensen in de wereld, zendelingen, je vrienden en voor hen die nog moeten horen wie Jezus is.

Wat denk je? Jouw manier of is dit niet voor jou?

P.S.: Wijd jezelf niet toe aan iets moeten, maar aan tijd met God. Doe het niet omdat anderen het doen – niet als een loze taak elke ochtend, niet als doel in zichzelf, maar omdat God een ontmoeting met ons wil!

Bron: Navigators studenten