Het geheim van vakantieliefdes

Grote kans dat jij deze zomer verliefd bent geworden op iemand die je hebt ontmoet. Misschien heb je het heel stiekem lekker in je hoofd gehouden en over die ander zitten dromen. Misschien was de liefde wederzijds en is er een zomerse romance opgebloeid. Wat is nou het geheim van zo’n heftige en heerlijke vakantieliefde?

Perfecte omgevingsfactoren

Man, echt alles werkt mee… romantiek ten top! De temperatuur is lekker (zeker als je in het buitenland op vakantie gaat), je bent in de buurt van strand/bergen/bos en de avonden zijn lekker om lang buiten te blijven. Welkom perfecte setting voor vlinders in je buik!

Jij bent relaxed

Je hebt vakantie, dus: geen zorgen over school, je hoeft even niet op tijd naar bed en ouders zitten zelfs in de relaxstand. En als je in de spiegel kijkt zie je een gebruinde huid en heerlijke zomerharen.verkering zomer

All about you

Lekker dat het in de vakantie gewoon even draait om wat jij leuk vindt. Jij kiest in de wat je gaat doen, jij kiest waar je je geld deze weken (niet) aan uitgeeft, jij kiest hoe lang je in bed ligt… Even geen leraren, ouders of anderen die zeggen wat je moet doen. En ja, als het oog van iemand dan op jou valt: oeh-la-la, dan voel je je éxtra speciaal. Als een toefje slagroom op de vakantie.

Je kunt heerlijk en optimaal van een vakantieliefde genieten. Veel meiden denken (of hopen) dit vast te houden na de vakantie, maar opeens gaat het toch een beetje anders. Je huiswerk roept, ouders zitten weer bovenop de huisregels en het contact met elkaar lijkt in september toch net iets anders dan in die warme juli of augustus. En dat is dus helemaal niet gek, omdat in juli en augustus nu eenmaal alles lijkt mee te werken als het om de liefde gaat. Je vakantieliefde kan wel heel veel gevoelens losmaken en een diepe indruk achterlaten. En dan kan het daarna ‘in het echt’ dus ook extra tegenvallen.

Ook de liefde heeft dus een beetje vakantie in de zomer, het gaat wat makkelijker en meer vanzelf. Maar vergeet niet: juist als je er wat meer je best voor moet doen, de liefde blijft prachtig! It’s worth fighting for, zelfs met een wit herfstgezichtje!

Ruth Tanghe werkt als jongerenwerker bij de HGJB. In de zomer van 2016 komt een boekje voor tieners uit over seksualiteit dat ze samen met collega Ruben Vlot heeft geschreven.