DIY – twee kleuren kaarsen

Met het donkere weer wat we hebben dit moment vind ik het heel fijn om kaarsjes aan te hebben. Nu is het makkelijk om kaarsen te kopen in de winkel maar het is ook heel leuk om zelf een leuke variant te maken. En deze twee kleuren kaarsen zijn ook leuk om cadeau te doen!

Wat heb je nodig:

  • 2 kleuren kaarsen
  • Potjes/glazen
  • 2 bakjes
  • Pannen
  • Lepels

diy, kaarsen, gekleurd, huisvanbelle

Stap 1: Zet twee pannetjes op met water

Stap 2: Ik gebruikte grote kaarsen waar je de lonten zo uit kon trekken. De sticker van de onderkant halen en zo kreeg ik hem er zo uit.

Stap 3: Maak de kaarsen klein. Ik was begonnen met het in stukjes snijden, daarna heb ik het geraspt en uiteindelijk toen de kaars niet zo heel groot meer was heb ik hem in zijn geheel in het bakje gestopt. Ik had grote kaarsen, maar als je bijvoorbeeld waxinelichtjes gebruikt is dat al veel makkelijker. Het handigst is ook om beetje voor beetje te smelten.

Stap 4: Zet de bakjes bovenop de pan of zet hem voorzichtig in het water en laat het smelten. Door kleine beetjes per keer te gebruiken zul je zien dat het super snel smelt.Roer het af en toe een beetje door.

diy, kaarsen, gekleurd, huisvanbelle

Stap 5: Tijd om de potjes te gaan vullen! Neem een lepel van het gesmolten kaarsvet en doe dat voorzichtig in het potje. Nu kun je ook je lont er in zetten. Houd de lont even vast terwijl het eerste laagje stolt. Om de lont recht te houden kun je het beste de lont tussen een knijper doen, een elastiekje om het potje te doen en de knijper vervolgens op het elastiekje te leggen. Doe nog een paar lepels van het kaarsvet in het potje zodat de laag goed zichtbaar is en zet het potje op een koelere plek om te laten stollen.

Stap 6: Als het bovenste gedeelte van het kaarsvet goed is gestold, kun je checken door er met je vinger heel zachtjes op te duwen, kun je van de andere kleur een nieuwe laag erbovenop doen. Dit herhaal je totdat je potje bijna vol is. Je zult merken dat hoe voller je potje wordt hoe langer het duurt totdat het kaarsvet is gestold. Dit komt omdat het hele potje warm is, let er dus op dat je tussendoor je potje echt een stuk verder zet dan je pannen.

Stap 7: Zet je potjes weg en laat het kaarsvet goed uitharden. Je zult zien dat je de lagen op een gegeven moment heel duidelijk zult gaan zien!

diy, kaarsen, gekleurd, huisvanbelle